EF » EFnet » Novice » Dan odprtih vrat Ekonomske fakultete v Skopju

Dan odprtih vrat Ekonomske fakultete v Skopju

06.09.2018

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je v četrtek, 30. avgusta 2018, organizirala Dan odprtih vrat, ki se je odvijal na Gospodarski zbornici Makedonije. Njegov namen je bil, da fakulteta poslovni skupnosti v Makedoniji predstavi možnosti za sodelovanje na področju poslovnega izobraževanja in svetovanja, interesentom za študij pa podiplomski program Poslovodenje in organizacija.

V uvodnem delu programa je prisotne prvi pozdravil predsednik makedonske gospodarske zbornice Branko Azeski, ki je tudi član fakultetnega mednarodnega Svetovalnega odbora (Advisory Board). V svojem nagovoru je poudaril, da je Slovenija v Makedoniji prisotna na več pomembnih področjih, zaradi česar je eden od glavnih dejavnikov, ki spodbuja razvoj makedonskega gospodarstva. Pri tem je posebej izpostavil pomembnost prenosa znanja ter vlaganja v izobraževanje in znanost. Nadalje je dejal, da bo le ustanovitev družbe znanja prispevala k stalni gospodarski rasti in razvoju v državi. Ob zaključku svojega govora je Azeski dejal, da je ponosen, da je član mednarodnega Svetovalnega odbora EF.

S krajšima nagovoroma sta prisotne na dogodku pozdravila veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji prof. dr. Milan Jazbec in dr. Bardul Dauti, minister brez resorja v Vladi Republike Makedonije, zadolžen za tuje investicije. Oba govornika sta poudarila pomen izobraževanja za gospodarski razvoj države, minister dr. Dauti pa je izpostavil neizmerno vrednost znanja in izkušenj, pridobljenih na doktorskem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je doktoriral pod mentorstvom prof. Jožeta Damijana, za njegovo sedanje ministrsko delo.

V nadaljevanju je dekanja prof. Metka Tekavčič pozdravila vse prisotne ter celovito predstavila fakulteto in pridobljene akreditacije, ki zahtevajo odličnost v njenem delovanju. O našem magistrskem programu Poslovodenje in organizacija v Makedoniji so spregovorili trije naši nekdanji makedonski študenti, sedaj uspešni gospodarstveniki, ki so poudarili kvaliteto programa, njegovo praktičnost in odlično organizacijo.

Sodelovanje Ekonomske fakultete z M6 – Educational Center na področju managerskega izobraževanja v Makedoniji je predstavila direktorica M6, mag. Verica Hadživasileva Markovska, ki je poudarila kvaliteto naših profesorjev in zadovoljstvo udeležencev z usposabljanjem.

Prisotne na Dnevu odprtih vrat je nagovoril tudi dr. Jordan Gjorchev, predsednik International Slavic University, s katero ima fakulteta dogovor o sodelovanju pri organizaciji izvedbe magistrskega programa Poslovodenje in organizacija v Makedoniji.

Dan odprtih vrat v Makedoniji smo zaokrožili z odličnim aktualnim predavanjem prof. dr. Mojmirja Mraka na temo EU accession path of Western Balkans: Where do we stand?.

Dogodek je bil odlično medijsko podprt in se ga je, skupaj s predstavniki medijev, udeležilo 90 udeležencev. V okviru dogodka sta se dekanja prof. dr. Metka Tekavčič in prof. dr. Mojmir Mrak srečala s prof. dr. Baybarsom Altuntasom, predsednikom svetovnega investicijskega foruma Poslovni angeli, s katerim se je dekanja dogovorila za podpis pogodbe o sodelovanju.

Na naslednji povezavi: https://we.tl/t-zS1DlmZbUZ  si lahko prenesete kratek video z dogodka.


Image gallery:

Publish your comment: