EF » EFnet » Novice » Podelitev diplom študentom skupnega magistrskega programa EMTM, Girona 2018

Podelitev diplom študentom skupnega magistrskega programa EMTM, Girona 2018

12.09.2018

V soboto, 8 septembra 2018 je v Gironi v Španiji potekala že 10. slovesna podelitev diplom skupnega magistrskega programa Turističnega managementa (EMTM – European Master of Tourism Management). Skupni magistrski program EMTM izvajajo tri univerze in sicer Univerza na Južnem Danskem (University of Southern Denmark - SDU), Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ter Univerzi v Gironi (University of Girona). Podelitve sta je udeležili tudi akademski in administrativni vodji programa Ekonomske fakultete prof. Tanja Mihalič in Martina Sagir.

Skupni magistrski program (European Master in Tourism Management – EMTM) je bil s strani Evropske komisije izbran kot »zgodba o uspehu« (»success story«). »Success stories« so projekti, ki izstopajo s svojim vplivom, prispevkom k oblikovanju politik, inovativnimi rezultati, kreativnim pristopom in so inspiracija ostalim. Na Eduniversal rangirni lestvici je program EMTM  rangiran med prvimi desetimi najboljšimi turističnimi programi na svetu. Program ima za obdobje 2015-19 tudi znako Erasmus Mundus, ki označuje kakovost in pomeni štipendiranje najboljših študentov.

Na program se letno prijavi približno 600 kandidatov. Od vseh prijavljenih je na program sprejetih 33 študentov, ki prihajajo iz 25 evropskih držav in držav izven Evropske unije. Glede na izjemno stroge kriterije vpisa in izbora se na program EMTM vpišejo le najboljši študentje.  V desetih letih je bilo vpisanih 277 študentov, 159 študentov pa je uspešno magistriralo (zadnja in predzadnja generacija študija še ni zaključila).

Posebna značilnost programa je njegova absolutna mednarodna oziroma globalna komponenta in odgovornost. Kaže se v tem, da študentje prihajajo iz vseh svetovnih kontinentov kar ustvarja izrazito medkulturno okolje, v katerem se študentje učijo tudi eden od drugega. Kaže se tudi v tem, da študij poteka v treh različnih evropskih državah v treh različnih okoljih, kar omogoča gradnjo mednarodnih kompetenc. Študijski program je povezan z globalnimi institucijami in poslovnimi primeri iz celega sveta ter orientiran na vrednote trajnostnega razvoja in globalne odgovornosti. V zadnjem semestru študentje lahko izdelajo magistrsko delo na eni od štirinajstih partnerskih univerz v Afriki, Evropi ali Ameriki in Aziji. Diplomanti programa EMTM so zato zavezani ne samo profesionalnosti turističnih poklicev, ampak tudi vrednotam globalnega državljanstva. Globalno državljanstvo EMTM diplomantom nalagajo obveznost za odgovorno in trajnostno prihodnost. V nagovoru je prof. Tanja Mihalič izpostavila odgovornost diplomantov EMTM. ”… in postali ste globalni državljani z vsemi odgovornostmi in zavezami, da pomagate oblikovati boljši svet za vas, za nas, za vaše in naše otroke, za vsakogar. In zato danes na podelitvi vaših diplom pravim: niste več naši študenti, sprejmite odgovornost in opravite delo, za katerega ste se izobraževali. Ne pozabite na sošolce, na vse tri univerze, ostanite povezani, prispevajte k izobraževanju bodočih generacij študentov EMTM in živite srečno profesionalno, osebno življenje in življenje globalnega državljana. Hvala, ker ste bili študentje Ekonomske fakultete in hvala, ker ste bili moji študentje.”


Publish your comment: