EF » EFnet » Novice » International Week 2018

International Week 2018

03.10.2018

Poleg dogodkov, ki se odvijajo med študijskim letom, združenje Management Group skrbi tudi za pestro poletno dogajanje. Kot že vrsto let smo tudi letos za 10 tujih študentov pripravili nepozaben teden odkrivanja naše države. Med 5. in 12. junijem je skupina mednarodnih študentov v organizaciji MG-jevcev spoznavala slovenskega gospodarstvo, se udeležila vodenih delavnic, mreženja ter odkrivanja lepot in tradicije naše Slovenije.

Prvi dan International Weeka smo udeležence in njihove gostitelje sprejeli na uvodni proslavi na Ekonomski fakulteti. Udeleženci, ki so k nam prišli vse od Stockholma do Tel Aviva, so pripravili zabavne predstavitve svojih držav, večer pa smo zaključili v čudovitem mestnem jedru na spoznavnem druženju. Naslednji dan smo že odkrivali v najbolj slikovit in prepoznaven del Slovenije, na Gorenjski biser Bled. Udeleženci so uživali ob veslanju s pletno na znameniti otok, manjkala ni niti nebeško dobra kremšnita. Z udeleženci smo v majhni koči v dolini Trente ob obilici smeha in dobre volje preživeli vikend, ki smo ga zaradi čudovitega vremena izkoristili za raziskovanje naravnih lepot, ki nikogar niso pustile ravnodušnega. Slap Kozjak, dolina Soče, prelaz Vršič, Zelenci, Grad Strmol, jezero Jasna, Slap Peričnik, okušanje tradicionalnih jedi, druženje in pogled na mogočne slovenske gore bo tako udeležencem kot tudi nam ostal za vedno v spominu.

Del vsakega International Weeka so tudi obiski znanih slovenskih podjetij, kjer tujim udeležencem predstavimo gonilne sile slovenskega gospodarstva. Letos smo zelo veseli, da smo udeležencem lahko omogočili ogled podjetja Lek, kjer so spoznali kompleksne proizvodne in organizacijske procese v ozadju enega najvidnejših farmacevtskih podjetij. Spoznavali so poslovni model podjetja G3 Spirits, ki se ukvarja predvsem z uvozom in distribucijo pijač svetovno znanih blagovnih znamk, ob ogledu slovenske Obale pa so se udeleženci na sedežu podjetja Vina Koper okusili še tradicijo in edinstvenost slovenskega vinogradništva in kulinarike.

Po pestrem tednu, polnem novih dogodivščin, je napočil čas za slovo. Pred zaključkom nas je v mestni hiši sprejel župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Jankovič, ki se je udeležencem zahvalil za obisk in jim zaželel dobrodošlico tudi v prihodnje. Glede na zadovoljne obraze udeležencev, ki niso skrivali navdušenja nad našo državo, smo prepričani, da našega druženja ne bodo pozabili in se bodo z veseljem še vrnili.


Image gallery:

Publish your comment: