EF » EFnet » Novice » Nova razstava v Mali galeriji EF umetnice Nine Laloš

Nova razstava v Mali galeriji EF umetnice Nine Laloš

29.10.2018

V Mali galeriji se s svojimi deli predstavlja Nina Laloš.

Umetnica, rojena Ljubljančanka, si je v otroštvu želela postati policistka. Med študijem varstvoslovja, katerega magistrica je, je študijsko prakso opravljala pri Gasilski brigadi Ljubljana. Prav druženje s poklicnimi gasilci, narava njihovega dela in poslušanje njihovih zgodb so vplivali na njen način razmišljanja in vrednote, ki jih skozi barve, poteze in simboliko skuša preliti in oživiti na papirju. Vsaka risba prepoveduje svojo zgodbo, izpoveduje avtoričina čustva in njen odnos do narisanega.

»Kadar rišem, puščam sledi za seboj«, pravi avtorica: »Potopim v svoj notranji svet in narišem vse tisto, česar ne morem ubesediti. Dogodki iz življenja, ljudje in živali, ki sem jih srečala na svoji poti, moja razpoloženja in moja čustva se spremenijo v prizore z drevesi«

Prav drevesa so njen najljubši motiv, njihovo šelestenje je v melodijo ujeta zgodba. Kot rastejo drevesa, rastejo njene ideje in njene zgodbe. Čopiči in barvice pod njenimi prsti ustvarjajo nagrbančeno drevesno lubje, nežne pomladne poganjke, hlad drevesne sence v poletni sopari, v jesenskem vetru plešoče liste, zlomljene veje pod snegom. Pogosto se ob drevesih pojavi njen muc, njen zvesti prijatelj in ptice, ki simbolizirajo svobodo in neomejeno paleto možnosti, ki nam jih odstira prihodnost.

Razstava je bila v Mali galeriji na ogled do konca novembra 2018.


Image gallery:

Publish your comment: