EF » EFnet » Novice » Sprejem za tuje študente na izmenjavi (zimski semester 2018/19)

Sprejem za tuje študente na izmenjavi (zimski semester 2018/19)

04.10.2018

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani smo v četrtek, 27. septembra 2018, pozdravili novo skupino tujih študentov na izmenjavi. V zimskem semestru gostimo 189 študentov na študijski izmenjavi in 24 študentov dvojnih diplom. Študenti prihajajo iz 33 držav in 109 partnerskih institucij.

Največ študentov tudi v tem semestru prihaja iz Nemčije in Francije, sledijo študenti iz Španije, Portugalske in Koreje. Študenti so na izmenjavo prišli preko različnih študijskih programov, med katerimi še vedno prevladujejo Erasmus+ študenti, sledijo pa jim študenti, ki prihajajo na podlagi medinstitucionalnih in meddržavnih sporazumov.

Služba za mednarodno sodelovanje je tujim študentom pripravila pester program s predavanji in delavnicami, z namenom predstavitve študija na Ekonomski fakulteti, slovenske kulture in študentskega življenje v Ljubljani. V sodelovanju s FELU tutorji so ponovno organizirali Mednarodno večerjo, v okviru katere so študenti s kulinaričnimi dobrotami predstavili svojo domačo državo in kulturo.


Image gallery:

Publish your comment: