EF » EFnet » Alumni » Alumni GURMAN: Martell Konjak & Cigare

Alumni GURMAN: Martell Konjak & Cigare

05.11.2018

Z velikim veseljem vas vabimo na dogodek Konjak&Cigare, ki ga bomo tokrat izvedli v  restavraciji, Sveti Florijan v Ljubljani, Gornji Trg 20, in sicer 19. novembra 2018, s pričetkom ob 18.30 uri.

Pridite v skrivnostni svet konjakov in cigar, po katerem nas bo vodila poznavalka konjakov gospa Majda Debevc. Majda Debevc svoje bogato znanje s področja žganih pijač redno dopolnjuje na mnogih mednarodnih seminarjih pri tujih proizvajalcih in trgovcih. Med drugim se lahko pohvali:

  • z izpitom vinskega svetovalca – sommelierja prve stopnje,
  • s certifikatom iz žganih pijač, The Wine and Spirit Education Trust,
  • s častnim nazivom Združenja škotskih proizvajalcev whiskeya »The Keeper of the Quaich« in
  • z nazivom nosilke doživljenskega članstva »klana  oz. reda vitezov whiskyja«.

Na dogodku boste imeli možnost:

  • Spoznati proces in izdelavo cognac-a,
  • spoznati območja pokrajine Cognac,
  • poskusiti naslednje konjake:
    • Martell VS (Martellova osnovna linija se začne z Martelom VS (very special), večino njegovega grozdja prihaja iz regij Borderies in Fins Bois v pokrajini Cognac),
    • Martell VSOP Red Barrels (Martell VSOP (very superior old pale), prihaja večina grozdja iz regije Borderies. Martell VSOP se stara med 8 in 15 leti in doživi zaključek staranja v šerijevih sodih, kar mu daje temno jantarjevo barvo in prijeten vonj po grozdju, lesu ter vaniliji),
    • Martell XO (Cognac Martell XO predstavlja osebnost ustanovitelja hiše Jeana Martella. Elegantno oblikovan dizajn, v katerem se prepletata tradicija in modernost. Temno zlata barva z bakrenim odtenkom. Vonjamo suho sadje, čebelji vosek, sladko sadje, posušeno cvetje in začimbe. Lepo zaokrožen in saden z dolgim pookusom. Pijemo ga samega brez ledu.),
    • Martell Cordon Bleu (Cognac Cordon Bleu izvira iz leta 1912, ko ga je ustvaril Edouard Martell. Ponuja eksplozijo bogatih, sadnih in začinjenih not. Globoka, zlato bakrena barva se dopolnjuje z vonjem po sadju, predvsem slivah in jabolkih, hkrati pa lahko zaznamo tudi note kave in praženih mandljev, ki ostanejo kot prepoznaven pookus tega prestižnega konjaka).

Vsi ki boste želeli še dodatno znanje vam bo gospa Majda Debevc na voljo po predavanju, kjer boste lahko dobili tudi znanje o cigarah.

Jedi, ki jih boste lahko okušali se ujemajo s konjaki, in sicer:

  • Gosja klobasa s koromačem.
  • Gratiniran kozji sir s hruško.
  • Roast beef carpaccio.
  • Čokoladna torta s slano karamelo in lešniki.

Cena obiska dogodka je 35 EUR/osebo, ob prijavi (povezava na http://raziskave.ef.uni-lj.si/PrijavaKonjakCigare) prejmete tudi navodila za plačilo.

V ceno je vključena degustacija konjaka (4), cigare in prigrizek. Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno. Dogodek bo okvirno trajal do 22.30.

Prijavite se tukaj >>> http://raziskave.ef.uni-lj.si/PrijavaKonjakCigare

Vabljeni!


Related news

Publish your comment: