EF » EFnet » Novice » Okrogla miza »Status: prva zaposlitev«

Okrogla miza »Status: prva zaposlitev«

29.11.2018

V sredo, 21.11.2018 smo bili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani priča okrogli mizi z naslovom »Status: prva zaposlitev«, ki jo je organiziralo društvo Management Group. Z več kot 170 udeleženci so svoje izkušnje delili naši gostje David Špehar iz podjetja Lek d.d., Melita Matko iz podjetja Studio Moderna d.o.o., Klara Zavrl iz podjetja Competo d.o.o. in Ana Kloar iz podjetja Atlantic Grupa d.d.. Okroglo mizo pa je povezovala doc. dr. Melita Balas Rant.

Poslušalci so na dogodku slišali veliko novih nasvetov o tem, kakšen mora izgledati njihov življenjepis, kako se morajo vesti na prvem intervjuju ter kakšne lastnosti iščejo delodajalci. David Špehar je poudaril, da se je na razgovoru potrebno poudariti naše najizrazitejše značilnosti. Predstavnica podjetja Atlantic Grupa, Ana Kloar nam je zaupala, da ni pomembno le mnenje delodajalca o kandidatu, vendar tudi obratno. Torej, vsak mora biti pripravljen povedati, zakaj se zanima za to podjetje in kaj od njega pričakuje. »Ko mladi pridejo k nam na razgovor, nas ne zanimajo le njihove izkušnje, ampak tudi energija in njihova strast do opravljanja dela!«, je povedala Klara Zavrl iz podjetja Competo. Poudarila pa je tudi, da je potrebno svoj življenjepis prilagoditi delavnemu mestu, na katerega se prijavljamo. Tako bodo delodajalci lahko hitreje videli najpomembnejše podatke. V dolgih življenjepisih se le-ti namreč hitro porazgubijo.

Vse to in še več smo slišali na okrogli mizi. Zahvalili bi se vsem govorcem, naši povezovalki, vsem gostom in pa tudi Management Group-u za uspešno organizacijo samega dogodka.


Image gallery:

Publish your comment: