EF » EFnet » Novice » Podelitev nazivov zaslužna profesorica in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani

Podelitev nazivov zaslužna profesorica in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani

10.12.2018

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je upokojenim učiteljicam in učiteljem Univerze v Ljubljani, ki so pomembno prispevali k razvoju znanstvene ali umetniške panoge ter za predano opravljanje pedagoškega in mentorskega dela, podelil nazive zaslužna profesorica in zaslužni profesor.

Zaslužne profesorice in profesorji so s svojim delom navdihnili številne generacije študentov in s svojim delom prispevali k temu, da je Univerza v Ljubljani na svoj 99. rojstni dan največja visokošolska in znanstveno raziskovalna ustanova v Sloveniji z mednarodnim ugledom. »Prispevali ste h kakovosti raziskovalnega dela na Univerzi, k razvoju vaših strok v domačem in mednarodnem okolju, uvedli ste nove študijske programe, s svojim delom prispevali k razvoju Slovenije in širše. Hvaležni smo vam tudi za to, da ste vzgojili vaše naslednike, ki lahko posredujejo vaše znanje naprej, ga nadgrajujejo in odkrivajo nova obzorja, tako kot ste to možnost imeli vi, z znanjem, ki ste ga prejeli od starejših generacij. In prav je tako – kajti napredek je mogoč le s prenosom znanja med generacijami,« je v svojem nagovoru dejal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič.

»Akademsko osebje je ključnega pomena za vsako uspešno univerzo in za uspešen visokošolski sistem. Ob številnih bolj ali manj uspešnih reformah, ki smo jim priča, se moramo vselej vprašati, kako reforme vplivajo na vrednote akademskega osebja, na njihovo vedenje, kako jih sprejema ali morda tudi zavrača,« je v govoru izpostavil slavnostni govornik prof. dr. Janez Hribar z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. »Današnji slavljenci ste prepoznani kot izvrstni pedagogi in kvalificirani znanstveniki. Menim, da to velja za vsa področja. Namreč, kdor se ni kvalificiral pred svetom na svojem področju, ne more postati univerzitetni učitelj,« je še povedal prof. Hribar.

Z naše fakultete je naziv Zaslužni profesor prejel prof. dr. Rudi Rozman.

Fotoutrinke s podelitve si lahko ogledate tukaj.
Avtor vseh fotografij je Foto studio NORA d. o. o.


Publish your comment: