EF » EFnet » Novice » Podelitev priznanj strokovnim sodelavcem Univerze v Ljubljani

Podelitev priznanj strokovnim sodelavcem Univerze v Ljubljani

04.12.2018

Na Univerzi v Ljubljani smo v okviru Tedna Univerze podelili priznanja 18 strokovnim sodelavcem. Pohvalimo se lahko s številnimi uspehi, ko gre za pridobivanje projektov Evropskega raziskovalnega sveta, s kakovostnimi študijskimi programi, skrbjo za karierni razvoj študentov in zaposlenih ter še marsičem in k tem uspehom v veliki meri prispevajo tudi naši strokovni sodelavci.

Na Univerzi v Ljubljani je zaposlenih več kot 1900 strokovnih sodelavcev od skupno okoli 5800 vseh zaposlenih na Univerzi. »Čeprav to morda premalokrat izpostavljamo, se zelo dobro zavedamo, da brez vas delo na Univerzi ne bi bilo mogoče,« je v svojem nagovoru prejemnikom priznanj dejal rektor Univerze prof. dr. Igor Papič.

Zbrane je nagovorila tudi lanskoletna prejemnica priznanja za strokovno sodelavko Marjana Slobodnik»Pred kratkim mi je nekdo od pedagoških sodelavcev rekel, da je delo strokovnih služb pomembno zato, ker pripravljajo podlage, ki so potrebne za učinkovito odločanje pedagoških in znanstvenih sodelavk in sodelavcev na univerzi. To seveda drži, pa ne samo to; ocenjujem, da sta od veliko povsem neposrednih, samostojnih odločitev in aktivnosti strokovnih služb na rektoratu in njenih članicah, odvisna dobro delovanje in razvoj univerze in s tem visokošolski študij.« Izpostavila je tudi , da število strokovnih sodelavk in sodelavcev ter njihov pomen in vpliv v visokošolskem izobraževanju naraščata. Za Univerzo v Ljubljani lahko to vsekakor potrdimo; skladno s Statutom Univerze strokovni sodelavci sodelujejo pri upravljanju Univerze, saj so vključeni v akademske zbore in upravne odbore na članicah. Poleg tega sodelujejo tudi na volitvah za rektorja. Sedanji rektor prof. dr. Papič je prvi rektor, kjer so na volitvah svoj glas oddali tudi strokovni sodelavci.

Z Ekonomske fakultete je nagrado prejela magistrica Smiljana Zajec, vodja službe za kakovost.

Foto: Studio NORA d. o. o.


Publish your comment: