EF » EFnet » Novice » Svečane listine za najboljše študijske dosežke

Svečane listine za najboljše študijske dosežke

06.12.2018

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je študentom Univerze podelil svečane listine za izjemen študijski uspeh. Prejemniki priznanj predstavljajo najuspešnejše študente svoje generacije. 

Študijski dosežki prejemnikov priznanj presegajo običajno študijsko delo in nekateri študenti že beležijo mednarodne objave svojih del. So tudi uspešni tekmovalci na mednarodnih tekmovanjih ali celo zmagovalci. »Rezultat vašega dela naj bo tudi osebnostno dozorevanje, ki se kaže v odgovornem odnosu do dela, ljudi in okolja. Nenazadnje, tudi delodajalci posebej cenijo zavzete posameznike, ki imajo voljo in zmožnost presegati minimalne standarde, so se že dokazali s svojimi prizadevanji in so družbeno odgovorni,« je v uvodnem nagovoru študentom zaželel rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Ker so prejemniki priznanj med najboljšimi študenti Univerze v Ljubljani, je rektor izrazil željo, da bi vsaj nekateri od njih karierno pot nadaljevali na Univerzi in tako pripomogli, da bi ta postala še bolj prepoznavna, mednarodno odprta in odlična raziskovalna ustanova.

Za takšno karierno pot se je odločil slavnostni govorec prof. dr. Iztok Turel s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani:»Spominjam se dni, ko sem bil vaših let. Med samim študijem še nisem natančno vedel, kam me bo zaneslo. Pred zaključkom študija sem prejel univerzitetno Prešernovo nagrado in začel resneje verjeti, da bi moja pot lahko bila akademska kariera. Dobil sem priložnost za zaposlitev na Univerzi in jo izkoristil. Kombinacija pedagoškega dela in raziskovanja me je navdušila.« Kot pravi prof. dr. Turel, ni nikoli obžaloval te odločitve.

Prejemniki priznanj za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani za leto 2018 so:

  • Leo Ajdinović, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
  • dr. Tanja Istenič, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
  • Sabina Pokovec, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Vsem prejemnikom svečane listine iskreni čestitamo.


Image gallery:

Publish your comment: