EF » EFnet » Novice » Študentke EF v Evropskem parlamentu razpravljale o potrošnikovih pravicah

Študentke EF v Evropskem parlamentu razpravljale o potrošnikovih pravicah

31.01.2019

V torek, 22. januarja 2019, so članice Društva študentk poslovnih ved (DŠPV) na povabilo Pisarne Evropskega parlamenta zastopale Ekonomsko fakulteto na dogodku European Youth Seminar, ki je potekal v prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju. S predstavniki drugih fakultet Univerze v Ljubljani so skupaj z mladimi iz različnih držav EU iskale rešitve na aktualne probleme s področja potrošnikovih pravic.

Udeleženci seminarja, razdeljeni v tri skupine z različno tematiko, so poskušali najti odgovor na eno izmed treh zastavljenih vprašanj znotraj izbrane skupine. Vprašanja prve skupine  so se nanašala na problematiko gensko spremenjenih organizmov (gensko spremenjena hrana, uporaba pesticidov, mesna proizvodnja), vprašanja druge na temo razvoja tehnologije (problemi digitalizacije, digitalizacija sveta, varovanja osebnih podatkov v digitalnem svetu) in vprašanja tretje na temo informiranja kupcev (informacije o proizvodnji, kupovanje cenejših produktov, globalizacija podjetij). Izglasovane najboljše rešitve na postavljena vprašanja so v sklepnem delu seminarja predstavili pred poslancem evropskega parlamenta dr. Igorjem Šoltesom in člani ostalih skupin.

»Sodelovanje na seminarju nam je omogočilo priložnost za pridobivanje dodatnih znanj, izmenjevanje mnenj v medkulturnem okolju in zanimiv vpogled v način pogajanj po pravilih Evropskega parlamenta,« je povedala ena izmed udeleženk, ki so obisk Belgije izkoristile tudi za ogled Evropskega parlamenta, Bruslja, okoliških mest in druženje.

Manja Kopušar,

Predsednica Društva študentk poslovnih ved


Image gallery:

Publish your comment: