EF » EFnet » Novice » 30. obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

30. obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

14.02.2019

Letos Konvencija o otrokovih pravicah, konvencija s področja človekovih pravic z največjim številom ratifikacij, praznuje 30. obletnico. Prav tako v aprilu mineva pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah glede postopka sporočanja kršitev. V ta namen Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta, Univerze v Ljubljani, za univerzitetne študente v Sloveniji organiziramo tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih  pravic.

Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5 min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvidenim v Izbirnem protokolu.

Prosimo vas, da eseje pošljete do petka, 5. aprila 2019 na segreteria.lubiana@esteri.it.

Zmagovalec bo svoj esej – v angleščini - predstavil na javni okrogli mizi v sredo, 17. aprila 2019 ob 16. 00 uri, na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2). Tako zmagovalec kot tudi drugi najbolje uvrščeni tekmovalec pa se bosta udeležila tudi večerje, ki bo istega večera potekala v rezidenci Veleposlanika Republike Italije.

Želimo vam veliko sreče pri pisanju vaših esejev!

esej

 


Image gallery:

Publish your comment: