EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije

14.02.2019

Ponosni smo, da je fakulteta tudi uradno prepoznana kot športnikom in športu prijazna izobraževalna inštitucija, ki z različnimi prilagoditvami študentom športnikom omogoča grajenje dvojne kariere.

Dvojna kariera športnikov je na nivoju študentov in športnikov izjemno pomembna za vseživljenjsko učenje, realizacijo ciljev v športu in tudi želeno karierno pot po zaključku aktivne športne kariere.

Vrhunski športniki vlagajo večino časa in energije v športni trening in tekmovanja, zato so pogosto odsotni od pedagoškega procesa na vseh stopnjah izobraževanja, kar vpliva na uspešnost pri pridobivanju izobrazbe. Prepogosto se zgodi, da se vrhunski športniki ob zaključku športne kariere soočijo s težavami pri izgradnji izven-športne kariere, saj mnogi nimajo ustrezne izobrazbe in potrebnih izkušenj. Zato je pomembno, da si izobrazbo pridobijo v času, ko se tekmovalno ukvarjajo s športom. Izobraževalne institucije športnikom omogočajo prilagoditve, ki lahko olajšajo izobraževanje in pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno poklicno izobrazbo.

Več o dodeljenem certifikatu: http://www.olympic.si/novica/867


Publish your comment: