EF » EFnet » Novice » Predvajanje filma Skriti faktorji na svetovni dan žensk v inženirstvu

Predvajanje filma Skriti faktorji na svetovni dan žensk v inženirstvu

01.02.2019

V ponedeljek, 11. februarja 2019, bomo ob 18.00 uri v P1 na Fakulteti za elektrotehniko predvajali film Skriti faktorji, namenjen otrokom, starim med 12 in 18 let, ter njihovim staršem in učiteljem.

Dr. Emilija Stojmenova Duh je ena od 50 žensk na vodilnih položajih na področju IKT, ki je na pobudo ameriškega veleposlaništva v Ljubljani sodelovala pri večregionalnem projektu #HiddenNoMore (#NičVečSkrite): opolnomočenje žensk na področjih STEAM.

Namen projekta je raziskati prispevek žensk k znanosti, tehnologiji, tehniki, umetnosti in matematiki (ang. science, technology, engineering, the arts, and mathematics – STEAM) prek raziskav in razvoja, izobraževanja in poučevanja, vodenja in oblikovanja javne politike. Navdihnil ga je filmski hit Skriti faktorji, ki pripoveduje zgodbo o pogumnih temnopoltih Američankah, ki so v 60. letih 20. stoletja kot uslužbenke agencije NASA s svojim prispevkom na področju matematike omogočile izstrelitev prvega ameriškega astronavta v vesolje. Cilj projekta je opolnomočiti globalne vodje na področjih STEAM, ki so morda v svojih domačih skupnostih skriti talenti. Udeleženke so v času projekta na ekskurziji po ZDA preučevale najboljše prakse za učinkovito zaposlovanje, izobraževanje in razvoj žensk in drugih manjšinsko zastopanih skupin v STEAM in izvedele, kako institucionalizirati priložnosti za ženske v svojih državah.

Več o tem na: Advancing women in science and technology 

Predvajanje filma Skriti faktorji, ki bo na FE 11. februarja 2019, na svetovni dan žensk v inženirstvu, je le ena od aktivnosti, ki jih udeleženke projekta #HiddenNoMore načrtujejo in izvajajo s ciljem povečanja ozaveščenosti o vlogi žensk v inženirskih poklicih.

Vsi sodelavci in vaši otroci toplo vabljeni k ogledu.

Prijava na dogodek je obvezna na povezavi: prijava. 


Image gallery:

Publish your comment: