EF » EFnet » Novice » Postanite del doktorskega programa ekonomskih in poslovnih ved

Postanite del doktorskega programa ekonomskih in poslovnih ved

14.03.2019

V torek, 12. marca 2019, je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani organizirala Informativni dan za doktorski program ekonomskih in poslovnih ved. Bodoči doktorski študentje bodo ob koncu svojega študija zagotovo pridobili cenjeno in ugledno izobrazbo glede na to, da je Ekonomska fakulteta postala prva in edina fakulteta v regiji s trojno mednarodno akreditacijo EQUIS, AACSB in AMBA, kar jo uvršča med 1 % najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu. Skozi štiri leta, bodisi v okviru ekonomskega ali poslovnega doktorskega programa, bodo imeli študentje priložnost tesno sodelovati tako s profesorji kot z drugimi študenti. Poleg tega pa jim oba programa nudita veliko priložnosti glede mednarodnih izkušenj ter široko paleto izbire glede specializacije.

Različni govorniki so na informativnem dnevu predstavili podrobnejše informacije glede doktorskega programa. »Zelo sem vesela, da ste se udeležili današnjega dne in izkazali zanimanje za naš program,« je v nagovoru vse navzoče pozdravila prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete. Prof. dr. Aleš Popovič, prodekan za znanstveno-raziskovalno delo in doktorski študij, je vse bodoče študente pozval, naj bodo željni novih izkušenj in obenem proaktivni. »Veliko sem govoril o tem, kaj vam lahko naša fakulteta ponudi. Na koncu dneva pa je kljub temu vse odvisno od vas; kaj boste vi lahko potegnili iz te izkušnje in koliko motivirani boste,« je zaključil. Prof. dr. Mateja Drnovšek, koordinatorka doktorskega programa, je v nadaljevanju predstavila potrebne korake v postopku prijave ter podala informacije o organizaciji doktorskega programa.

Gostja informativnega dne Tanja Istenič, doktorica znanosti in asistentka na Ekonomski fakulteti, je dejala: »Doktorski program na tej fakulteti je res bogata izkušnja. Imeli boste priložnost sodelovati z mednarodno priznanimi strokovnjaki, najpomembnejše pa je, da bo to velika izkušnja za vašo ‘notranjo’ rast Študentka doktorskega študija Dina Vasić je poudarila, kako zelo je v okviru študija pomembna komunikacija, in zaključila z lepo mislijo: »Če menite, da se nemogoče lahko zgodi, potem imate najverjetneje prav.« Program se je zaključil s predstavitvijo prof. dr. Irene Ograjenšek, koordinatorke doktorskega programa, ki je nekaj besed namenila programu in svoji vlogi v okviru interdisciplinarnega doktorskega študija v povezavi s statistiko.

Dragi bodoči študentje, če ste »željni novih izkušenj in obenem proaktivni«, ste toplo povabljeni, da sprejmete izziv in postanete del Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Vse podrobnejše informacije glede programa in prijavnih obrazcev za vpis v akademskem letu 2019/2020 so dostopne na spletni strani fakultete, kjer je na voljo tudi video posnetek celotnega programa informativnega dne.

Anja Puc, EFnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Publish your comment: