EF » EFnet » Novice » Predstavitev knjige »Uvod v politično ekonomijo družbeno odgovorne družbe«

Predstavitev knjige »Uvod v politično ekonomijo družbeno odgovorne družbe«

12.04.2019

Ekonomska fakulteta vas v petek, 19. aprila 2019, ob 12. 30 uri vabi na predstavitev knjige »Uvod v politično ekonomijo družbeno odgovorne družbe«, urednikov in avtorjev Matjaža Muleja, Vilijema Merharja, Viktorja Žaklja in drugih avtorjev. Pogovor bo vodil dr. Bogomir Kovač. »Pregled domače in svetovne literature in spoznanja o dani praksi so pokazala, da niti Slovenija niti ostali svet še nimata politične ekonomije družbeno odgovorne družbe. Prvi korak v tej smeri je ta knjiga.«

Največ literature o družbeni odgovornosti se ukvarja z organizacijami, ne z družbo. Politično ekonomijo pa izriva ekonomika, četudi sta obe potrebni. Pregled domače in svetovne literature in spoznanja o dani praksi so pokazala, da niti Slovenija niti ostali svet še nimata politične ekonomije družbeno odgovorne družbe. Prvi korak v tej smeri je ta knjiga. Slučajno ali ne, knjiga je izšla ob mednarodnem dnevu OZN človekovih pravic, 10. decembra. Družbena odgovornost je z njimi tesno povezana, zlasti družbena odgovornost družbe, in to (tudi) iz ekonomskih razlogov, saj spada odgovornost med temeljne ekonomske odnose, tudi družbeno-ekonomske. Knjiga je zelo aktualna, ker  predlaga rešitve za zelo žgoče družbenoekonomske probleme našega časa.

Zainteresiranim bralcem jih ponujajo na vpogled in v razmislek uredniki in avtorji: Matjaž Mulej, Viljem Merhar, Viktor Žakelj, Mira Zore, Anita Hrast, Ludvik Toplak, Tadej Slapnik, Katja Rašič in Borut Ambrožič.

Vabilo lezece Amerikanka


Publish your comment: