EF » EFnet » Novice » Kitajska čajanka: Vpogledi v tradicionalno kitajsko kulturo

Kitajska čajanka: Vpogledi v tradicionalno kitajsko kulturo

16.05.2019

V mesecu marcu in aprilu 2019 smo na Konfucijevem inštitutu Ljubljana organizirali serijo dogodkov “Kitajska čajanka: Vpogledi v tradicionalno kitajsko kulturo”. Dogodki so vsak četrtek, od 10. do 11. ure, v Konfucijevi učilnici na Ekonomski fakulteti potekali v obliki vodenih pogovorov o tradicionalni kitajski kulturi ob čaju. Udeleženci so se s pomočjo kitajske učiteljice Wang Qian seznanili s posebnostmi tradicionalne kitajske kulture na različnih področjih. Izčrpnemu predavanju je vsakič sledila tudi praktična predstavitev in tako so udeleženci lahko na lastni koži izkusili akupunkturo, tuina masažo ter ventuze, okušali kitajsko hrano, si ogledali kitajsko čajno ceremonijo, in se preizkusili v taijiquanu in kaligrafiji. Več v utrinkih spodaj.

Na prvem srečanju 7. marca 2019 se nam je na zanimivem predavanju in skodelici tradicionalnega kitajskega čaja pridružilo kar nekaj poslušalcev.

V četrtek, 14. marca 2019 je študentka sinologije Hana Meško demonstrirala tradicionalno kitajsko oolong čajno ceremonijo.

Skozi dogodke v mesecu marcu in aprilu so lahko udeleženci poizkusili več vrst kitajskega čaja.

21. marca 2019 se nam je pridružil dr. Chen Shan iz centra za tradicionalno kitajsko medicno FU TKM, ki je po predavanju prof. Wang Qian na radovednih prostovoljcih prikazal nekaj tehnik iz tradicionalne kitajske medicine.

28. marca 2019 je prof. Wang Qian udeležence spoznala z zanimivim svetom taijiquan-a. Po predavanju so udeleženci poskusili slediti poenostavljeni različici taijiquan-a, ki obsega 24 položajev.

4. aprila 2019 je zanimivemu predavanju o izvoru kitajskih pismenk ter kitajski kaligrafiji sledila kratka praktična delavnica.

11. aprila 2019 je bilo organizirano zadnje srečanje. Veliko obiskovalcev se nam je pridružilo na predavanju o tradicionalni kitajski kulinariki. Temu primerno je predavanju sledila pogostitev z okusnimi tradicionalnimi kitajskimi jedmi.


Image gallery:

Publish your comment: