EF » EFnet » Novice » Naši študenti – zmagovalci Novartisovega BioCampa

Naši študenti – zmagovalci Novartisovega BioCampa

29.05.2019

Družba Novartis je na letos že devetem Regijskem BioCampu gostila 35 najbolj perspektivnih študentov naravoslovja, ki so se jim letos prvič pridružili tudi študenti družboslovnih ved. Med njimi so bili kar sedem študentov naše fakultete, bolj natančno programa IMB Rok Hribšek, Lucija Remic, Karmen Krvina, vsi iz 26. generacije,  Maša Korošec in Nika Lozej iz 25. generacije ter Eva Erjavec iz 24. generacije.

Strokovna komisija je med udeleženci izbrala štiri posameznike, ki so v tekmovalnem delu foruma izstopali po načinu dela in inovativnem razmišljanju, ter zmagovalno ekipo, ki je predstavila najboljši celostni projekt. Zmagovalci letošnjega Regijskega BioCampa so: Alen Krajnc z Univerze v Oxfordu, Staša Stanković z Univerze v Cambridgeu ter Ardita Veseli in Jurij Zdovc s Fakultete za farmacijo v Ljubljani. Člani zmagovalne ekipe so bili Udita Bagchi, Raul Adrian Da Costa Graterol, Rok Hribšek, Maša Korošec, Ilijana Sedlo, Ardita Veseli in Anže Zidar.

Krovna tema Regijskega BioCampa 2019 je bila »Nevroznanost danes in jutri«. Študenti so spoznavali priložnosti in izzive, ki jih prinaša prihodnost zdravljenja nevroloških bolezni, ter razvoj novih terapij za bolnike z nevrološkimi in tudi drugimi boleznimi. Bodoči znanstveniki so prisluhnili vrhunskim Novartisovim in Sandozovim strokovnjakom ter predavateljem z univerzitetnih klinik in fakultet.

Na letošnjem dogodku so se udeleženci prvič spoprijeli s praktično nalogo, temelječo na realnem primeru s področja digitalnih terapevtikov v okviru Novartisovega inštituta za biomedicinske raziskave (NIBR). Pri projektni nalogi so tekmovalci preizkušali in razvijali svoj način poslovnega razmišljanja, inovativnost, komunikacijske sposobnosti ter druge veščine skupinskega dela. Na koncu so svoje projekte predstavili članom strokovne komisije, ki je ocenila njihovo delo in razglasila najboljšo ekipo ter posameznike, ki so še posebej izstopali.

Ivan Ďurovčík, član uprave Leka in član strokovne komisije na Regijskem BioCampu 2019, je po ocenjevanju povedal: »Udeleženci so dokazali, da so zelo inovativni, kreativni in pripravljeni se soočiti z izzivi ter področji, ki jih morda sploh še ne poznajo. Naloga ni bila preprosta, saj so digitalni terapevtiki nekaj precej novega. Zato sem bil še toliko bolj navdušen nad njihovimi idejami in rešitvami.«

Povzeto po Lek: Deveti Regijski BioCamp se je končal s podelitvijo nagrad najboljšim študentom


Publish your comment: