EF » EFnet » Novice » Novi partnerici v EIT Digital poletnih šolah sta Univerza v Ljubljani in Univerza v Bologni

Novi partnerici v EIT Digital poletnih šolah sta Univerza v Ljubljani in Univerza v Bologni

13.05.2019

Univerza v Ljubljani in Univerza v Bologni sta se pridružili mreži organizatorjev EIT DIgital poletnih šol. Tako bo letos poleti EIT Digital poletna šola ponudila 12 poslovnih in tehnoloških šol po Evropi. Ključni del vseh šol je učenje, kako spremeniti tehnologijo v poslovanje.

Dr. Aleš Pustovrh, ki organizira EIT Digital poletno šolo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je zelo zadovoljen, da njegova univerza gosti poletno šolo EIT Digital: »Zelo dobro je biti del mreže univerz, ki zagotavlja odlično učenje o novih tehnologijah v spodbujajočem okolju, kjer se študentje s pomočjo strokovnjakov naučijo, kako oblikovati poslovni primer v le dveh tednih. Univerza je zelo vesela, da je del tega sodelovanja.«

Giacomo Venezia, ki je eden izmed strokovnjakov EIT Digital poletne šole, je prav tako zelo zadovoljen, da se je njegova univerza pridružila organizatorjem evropske poletne šole: »Bologna ima zelo dolgo zgodovino na področju inovacij, saj je mesto pozicionirano v dolini motorjev, embalaže in hrane. Zato je razumljivo, da to energijo vključimo v ekosistem evropskih univerz.«

Vsaka EIT Digital poletna šola ima svojo tematiko, v katero se bo potrebno poglobiti. EIT Digital poletna šola v Ljubljani bo specializirana na področju digitalizacije pametnih mest, program pa se imenuje Digitalna transformacija za prožna mesta. Varna mesta bi morala biti odporna na naravne nesreče, kot so nenavadne vremenske razmere, potresi, požari in teroristični napadi. Informacijske tehnologije skupaj z obstoječimi strategijami za obvladovanje nesreč, omogočajo ustvarjanje novih načinov obvladovanja nesreč v mestih, vključno z analizo po samem dogodku.

Poslanstvo, da Evropa postane vodilni akter v digitalnem gospodarstvu, je eden ključnih razlogov EIT Digital in njihovih partnerjev, ki gostijo dvanajst različnih poletnih šol v enajstih evropskih mestih. EIT Digital poletna šola traja dva tedna in združuje vrhunsko odličnost na področju digitalnih tehnologij s strokovnim znanjem na področju inovacij in podjetništva. Strokovnjaki in študentje se skupaj učijo, kako nove tehnologije podpirajo poslovanje v podjetjih ter se na poslovnih primerih poglobijo  v različne izzive, ki so jih pripravili partnerji EIT Digital.

Roberto Prieto, vodja EIT Digital akademije pojasnjuje, da vsako leto narašča število poletnih šol: »Vsako leto lahko univerze predložijo predlog za gostovanje EIT Digital Poletne šole. Organizatorji bodo dobili sredstva, če bo njihov program odobren. Prav tako upamo, da bodo nove univerze prostovoljno organizirale eno od poletnih šol preko programa Evropa2020, kjer lahko univerze in podjetja predložijo nove ideje za izdelke, start-up podjetja ali izobraževalne programe.«

Kaj je EIT Digital?

EIT Digital je vodilna evropska organizacija za digitalne inovacije in podjetniško izobraževanje, ki spodbuja digitalno preobrazbo Evrope. EIT Digital prinaša na trg preboj digitalne inovacije in vzgaja podjetniške talente za gospodarsko rast in izboljšuje kakovost življenja v Evropi. To počne z mobilizacijo evropskega ekosistema, ki obsega 200 najboljših koorporacij, malih in srednjih podjetij, start-upov, univerz in raziskovalnih inštitucij.

Kot skupnost znanja in inovacij Evropskega Inštituta za inovacije in tehnologijo, se EIT Digital osredotoča na podjetništvo, kjer se povezuje izobraževanje, raziskave in poslovanje in združuje študente, raziskovalce, inženirje, poslovne razvijalce in podjetnike.

Vse to se dogaja v naši vseevropski mreži centrov v Berlinu, Budimpešti, Eindhovenu, Helsinkih, Londonu, Madridu, Parisu, Stockholmu in Trentu. Prav tako imajo center v Silicijevi dolini v ZDA.

Več informacij

EIT Digital na Twitterju


Publish your comment: