EF » EFnet » Novice » Projekt ISIGrowth prepoznan kot zgleden evropski projekt

Projekt ISIGrowth prepoznan kot zgleden evropski projekt

30.05.2019

Služba za znanstveno-raziskovalno delo sporoča, da Evropska komisija projekt Innovation-fuelled, Sustainable, Inclusive Growth ISIGrowth (Obzorje 2020) predstavlja kot zgled za uspešne evropske projekte.

ISIGrowth je bil prvi raziskovalni projekt EF v Obzorju 2020, ki je aktiven od 2014-2020. Vodja projekta na Ekonomski fakulteti je bila dr. Patrica Kotnik, sodelujoči raziskovalci pa dr. Tea Petrin, dr. William Lazonick, dr. Alenka Slavec Gomezel, Guduraš Dejan, mag, dr. Oner Tulum, dr. Marie Carpenter in dr. Henrik Glimstedt ter sodelavki iz službe za znanstveno-raziskovalno delo, in sicer Martina Petan, univ. dipl. bibl. in Sandra Đurašević, univ. dipl. ekon.

Pri projektu so sodelovali s priznanimi institucijami iz Italije, Velike Britanije, Francije, Švice, Nemčije, Združenih držav Amerike in Čila. Evropska komisija je poudarila, da politične rešitve, ki so jih predstavili sodelujoči raziskovalci projekta, lahko pomagajo EU pri pospešitvi inovacij, zmanjšanju neenakosti in brezposelnosti ter zagotavljanju trajnostne rasti.

Raziskovalcem in vsem sodelujočim iskrene čestitke za odlično opravljeno delo!


Publish your comment: