EF » EFnet » Novice » Tečaj in izpit prve pomoči za bolničarje

Tečaj in izpit prve pomoči za bolničarje

06.05.2019

Strokovne sodelavke in sodelavci Ekonomske fakultete, Nataša Bolčina, Lidija Zajec, Andreja Ščančar, Uroš Uranič, Smiljana Zajec in Vida Žaberl Rahija, so se udeležili 70-urnega bolničarskega tečaja in izpita, ki ga je organiziral RKS – Območno združenje Ljubljana.

Tekom izobraževanja so osvojili prvine prve pomoči, kot je ukrepanje v primeru najpogostejših nesreč, temeljnih postopkov oživljanja pri odraslem, otroku in dojenčku, krvavitve, šok, zastrupitve, rane, opekline, omrzline, poškodbe skeleta, nenadna nagla obolenja ipd. Učili so se tudi dela v ekipi prve pomoči, saj so kot del ustanove, v kateri so zaposleni, v skladu z Uredbo o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito in reševanje, formirani v ekipo prve pomoči za ukrepanje v nujnih primerih.

Bolničarske enote oziroma ekipe prve pomoči se organizirajo predvsem zaradi ukrepanja v primeru naravnih in drugih nesreč ter zgoraj omenjenih stanj.

Sodelavkam in sodelavcem se zahvaljujemo za udeležbo na izobraževanju, s katerim bodo pripravljeni in usposobljeni za ukrepanje v kritičnih situacijah.


Image gallery:

Publish your comment: