EF » EFnet » Novice » Dekanja Ekonomske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Metka Tekavčič, imenovana za članico sveta EFMD

Dekanja Ekonomske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Metka Tekavčič, imenovana za članico sveta EFMD

11.06.2019

EFMD (European Fundation for Managment Developement), Evropsko akreditacijsko združenje, ki podeljuje EQUIS akreditacijo, je na svojem največjem letnem dogodku , ki je potekal med 5. in 7. junijem v Lizboni, pred več kot 600 delegati s celega sveta, dekanjo Ekonomske fakultete v Ljubljani prof. dr. Metko Tekavčič, imenovalo za članico sveta EFMD (Board Member). S tem so dekanji, njenemu delu ter Ekonomski fakulteti in njenim uspehom preteklih let izkazali izjemno čast in priznanje.

EFMD, združenje, ki podeljuje akreditacijo EQUIS, je največje mednarodno združenje  za razvoj managementa s sedežem v Bruslju ter vključuje skoraj 900 institucionalnih članov akademskega in  poslovnega okolja iz preko 86 držav po vsem svetu. Združenje  EFMD je priznano in uveljavljeno po vsem svetu kot akreditacijski organ za kakovost in presojo vpliva kakovosti na področju upravljanja poslovnih šol, poslovnih programov in on-line programov. Združenje EFMD podeljuje najvišja mednarodna priznanja kakovosti – mednarodne akreditacije EQUIS, EPAS, CLIP in mednarodni certifikat EOCCS.

Mednarodna akreditacija EQUIS: Ekonomska fakulteta je akreditacijo EQUIS prejela že petkrat, in sicer prvič leta 2006, podaljšanja so sledila v letih 2009, 2012, 2015 in zadnje, za pet let, 2018. Akreditacija EQUIS (the European Quality Improvement System) je v svetu uveljavljena kot vodilna akreditacija poslovno-ekonomskih šol, ki jo podeljuje Evropsko združenje poslovnih šol – EFMD. EQUIS akreditirana šola je sinonim akademske kakovosti in strokovne ustreznosti, sodelovanja s poslovnim svetom, mednarodne razsežnosti študijskih programov, študentov, pedagogov in raziskovalcev, raziskovalne odličnosti in družbeno odgovornega ravnanja.

Več kot 960 šol iz celega sveta je članic EFMD, od tega pa ima EQUIS akreditacijo le 182 šol, kar našo fakulteto postavlja še više. Pridobljena akreditacija potrjuje odličnost na vseh področjih delovanja fakultete: vodenja institucije in ustvarjanja učnega okolja, študijskih programov in poučevanja, skrbi za razvoj študentov, akademskega in strokovnega osebja, na področju raziskovanja, izobraževanja za vodstvene kadre, internacionalizacije, družbene odgovornosti ter povezave s poslovnim svetom.


Image gallery:

Publish your comment: