EF » EFnet » Novice » Testni dostop do informacijskega servisa ProQuest One Academic

Testni dostop do informacijskega servisa ProQuest One Academic

13.06.2019, ,

Do 4. julija 2019 imamo omogočen testni dostop do multidisciplinarne zbirke s celotnimi besedili člankov, e-knjig, doktorskih disertacij ter magistrskih nalog, novic in video vsebin

ProQuest One Academic

Dostop je omogočen na: https://search.proquest.com.

ProQuest One Academic je multidisciplinarna zbirka, ki na enotni platformi ProQuest omogoča iskanje vsebin po naslednjih informacijskih virih:

  • ProQuest Central povezuje najpogosteje uporabljene baze podatkov, s čimer ustvarja najbolj celovito, raznoliko in relevantno multidisciplinarno zbirko podatkov o raziskavah; na voljo so vsebine z najpomembnejših področij, ki vključujejo poslovno dejavnost, zdravje in medicino (tudi zdravstveno nego), družbene vede, umetnost in humanistiko, izobraževanje, znanost, tehniko in religijo.
  • Academic Video Online je najobsežnejša zbirka pretočnih videovsebin, ki je na voljo knjižnicam; pripravljena je za izobraževanje in vključuje več kot 66.000 naslovov, ki pokrivajo široko paleto področij, vključno z antropologijo, poslovno dejavnostjo, svetovanjem, filmom, zdravjem, zgodovino, glasbo itd. Več kot 14.000 naslovov je na voljo ekskluzivno pri ProQuestu.
  • Academic Complete ponuja knjižnicam cenovno ugodno kritično maso več kot 150.000 multidisciplinarnih e-knjig z neomejenim dostopom za več uporabnikov hkrati, z zmogljivimi raziskovalnimi orodji. Poudarek je na kakovosti, ne na količini, naslovi so izbrani ročno, sodelujejo vodilni založniki, podpirajo pa izobraževalne programe, trende na področju diplomiranja in nove programe.
  • ProQuest Dissertation & Theses Global (PQDT)  z več kot 4,5 milijona disertacij predstavlja najobsežnejšo zbirko disertacij in drugih del na svetu. Baza podatkov vključuje bibliografske citate za gradivo od del iz Evrope 17. stoletja do del, ki so bila sprejeta v zadnjem semestru.

Skupno ti viri predstavljajo širok izbor, ki je potreben v hitro spreminjajočem se okolju poučevanja in raziskav. Na naslednji povezavi so na voljo dodatne informacije o vsakem od virov: https://proquest.libguides.com/IZUM-PQ1Academic. Ponudnik bo pripravil tudi webinarje o uporabi zbirke ProQuest One Academic, o katerih vas bomo obvestili naknadno.

Vaše mnenje o zbirki ProQuest One Academic bo zelo pomembno pri odločitvi glede naročila, zato vas prosimo, da ga posredujete prek spletnega obrazca ali pošljete na e-naslov podpora@izum.si.

________________________________________
Institut informacijskih znanosti (IZUM) je nosilec konzorcijskega dogovora za dostop do informacijskega servisa ProQuest Dissertations and Theses Global. Več informacij o konzorciju je na voljo na spletnem naslovu http://home.izum.si/izum/ft_baze/proquest.asp.
Za vsa morebitna dodatna pojasnila ali vprašanja v zvezi s tem sporočilom pišite na e naslov podpora@izum.si ali pokličite klicni center IZUM-a na telefonsko številko 02/25 20 333.


Related news

Publish your comment: