EF » EFnet » Novice » Naša študentka Tjaša Ristić srebrna na evropskih igrah v Minsku

Naša študentka Tjaša Ristić srebrna na evropskih igrah v Minsku

01.07.2019

Minsk, 30. junija – Slovenska Karateistka Tjaša Ristić je na evropskih igrah v Minsku osvojila srebrno kolajno. V finalu borb do 61 kilogramov jo je s 3:1 premagala Ukrajinka Anita Serogina.

Pred tem je ekonomistka v polfinalu s 4:2 ugnala Francozinjo Gwendoline Philippe, v predtekmovalni skupini pa je zabeležila poraz, neodločen izid in zmago, v skupini je zasedla drugo mesto.

Dobitnica kolajn na zadnjih dveh evropskih prvenstvih, sredozemska prvakinja in četrta s prejšnjih evropskih iger je premagala domačinko Anastazijo Dzjackovo, se z neodločenim izidom 1:1 razšla s Španko Cristino Ferrer, izgubila pa proti Turkinji Merve Coban, ki jo je premagala že v finalu letošnjega evropskega prvenstva v Guadalajari.

“Bila je precej taktična borba, čakali sva ena drugo. Dobro se poznava, tudi trenirali sva že skupaj. Je dobra borka, danes praktično ni izgubila dvoboja. Če bi kaj drugače storila, ali če bi se drugače obrnila, če bi sodniki drugače videli kakšen udarec, bi lahko tudi zmagala, načeloma pa sem zadovoljna,” je po finalu dejala Ristićeva.

Tjaša Ristić bo zvečer nosila slovensko zastavo na svečanem zaprtju iger.

Tjaši in njenemu trenerju iskreno čestitamo!

VIR: STA

Foto: Aleksander Gasser/STA


Publish your comment: