EF » EFnet » Novice » Izšla je knjiga Creativity in Research

Izšla je knjiga Creativity in Research

26.08.2019

Ustvarjalnost je izrednega pomena za uspešno raziskovanje, a so raziskovalci redko poučeni, kako lahko svoj ustvarjalni proces upravljajo. Poleg tega sodobno akademsko življenje ni zasnovano za optimizacijo ustvarjalnosti. Creativity in Research (sl. Ustvarjalnost v raziskovalnem procesu) ponuja konkretne smernice za razvoj ustvarjalnosti za vse, ki izvajajo ali mentorirajo raziskovalne procese. Na podlagi učnega načrta, ki so ga razvili na Inštitutu za oblikovanje Hasso Plattner na Univerzi Stanford, knjiga predstavlja ključne sposobnosti, na katerih temelji kreativna raziskovalna praksa, s kombinacijo znanstvene literature o ustvarjalnem zaupanju, izkustvenih vajah in vodenih razmislekih.

Z usmerjanjem pozornosti na to, kako raziskave potekajo, pa tudi na njihove rezultate raziskovalci razvijajo svojo sposobnost reševanja raziskovalnih izzivov ter ustvarjajo rezultate, ki so jim tudi v osebno zadovoljstvo.

Če želite izvedeti več o knjigi in delavnicah, obiščite spletno stran ali pa se povežite z ustvarjalci na družbenih omrežjih.


Publish your comment: