EF » EFnet » Novice » »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev

»Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev

04.09.2019

Skupnost občin Slovenije, Ekonomski institut Maribor in Fundacija Prizma vas v sklopu projekta Social(i)Makers vabi na hekaton dogodek »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev v sredo, 18. septembra 2019 med 9.30 in 15.30 v prostorih Kreativnega centra Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana.

Dandanes se zaradi številnih sprememb vsakodnevno soočamo z različnimi neravnovesji, ki preraščajo v družbene probleme oziroma izzive. Pogosto jih obstoječi sistem ne zmore reševati, zato se odpira prostor za rešitve v obliki družbenih inovacij. Družbene inovacije lahko razvijajo posamezniki, skupine ali organizacije, odvijajo pa se lahko v neprofitnem, profitnem ali javnem sektorju. Pri tem je pomembna senzibilnost za prepoznavanje družbenih problemov in predvsem ustvarjalna ter inovacijska zmožnost vsakega posameznika. Pri razvoju in krepitvi teh sposobnosti igra pomembno vlogo prav formalno in neformalno izobraževanje, zato vas vabimo, da se nam pridružite pri iskanju odgovorov Kako opolnomočiti mlade med 15 in 23 letom, da postanejo družbeni inovatorji?

V uvodnem delu hekatona bodo strokovnjaki osvetlili teme krepitve kompetenc mladih, družbenega inoviranja in socialnega podjetništva, v nadaljevanju pa bodo udeleženci skozi delo v skupinah iskali inovativne rešitve. Z oblikovanimi rešitvami bodo udeleženci lahko sodelovali tudi na mednarodnem razpisu “Be social, Be maker” in se potegovali za denarno nagrado v višini 5.000,00 EUR za razvoj in implementacijo predlagane rešitve. Vprašanje »Biti ali ne biti družbeni inovator?« naj ne bo retorično. Postanite del skupnosti družbenih inovatorjev in se nam pridružite.

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Program

Prijava


Publish your comment: