EF » EFnet » Novice » Kako do prakse ali pripravništva v tujini?

Kako do prakse ali pripravništva v tujini?

04.10.2019

GoinGlobal je odličen vir informacij za študente, ki načrtujete mobilnost v tujino. Dostop do portala je za študente Univerze v Ljubljani brezplačen.

Kako vam Goinglobal lahko pomaga?
• Globalni iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov (več kot 16 milijonov prostih delovnih mest).
• Dostop do vodičev po več kot 40 državah, s podrobnimi podatki o načinih iskanja službe, vizah in delovnih dovoljenjih, najboljših zaposlovalcih in trgu dela na splošno, stroških bivanja.
• Navedeni so primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem in lokalnem jeziku.
• Nasveti, kako se pripraviti na razgovor.
• Podatki o poslovnem bontonu v državi, višini plač ipd.
• Na voljo so tudi »karierni« vodiči po največjih ameriških in kanadskih mestih.
• Dostop do poslovnega imenika, kjer so predstavljeni profili več kot 450.000 poslovnih subjektov iz 196 držav po dejavnostih.
• Dostop do člankov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju itd.

Dostop do portala je možen z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani ter preko brezžičnega omrežja eduroam tukaj.

Z gumbom »Create Account« si lahko med dostopanjem preko univerzitetnega omrežja ustvarite osebni račun ter nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop). V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Tamaro Boh, na elektronski naslov ali telefonsko številko: 01/ 2418-684.

Univerza v Ljubljani vas obvešča, da ima podjetje GoinGlobal sedež v ZDA: v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB) boste s prijavo na portal GoinGlobal svoje osebne podatke iznesli v tretjo državo (v državo, ki nima sedeža in ni registrirana v državi članici EU ali EGP ali zanjo kako drugače ne velja njen pravni red).

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


Publish your comment: