EF » EFnet » Novice » Končna ekskurzija 26. generacije IMB študentk in študentov

Končna ekskurzija 26. generacije IMB študentk in študentov

09.10.2019

Študenti 26. generacije so v sklopu zadnje študijske ekskurzije obiskali dve državi: Švico (najbolj inovativno državo na svetu po izdaji Globalnega indeksa inovacij za leto 2019) in Lihtenštajn.

Prvi dan ekskurzije se je začel v Lihtenštajnu, kjer so se študentje pri podjetju Hilti (ena največjih multinacionalnih podjetij v državi) seznanili z inovacijami in postopkom zaposlovanja. Študentje so obiskali tudi Univerzo v Lihtenštajnu in banko Bendura.

Naslednji dan so preživeli v Zürichu. Obiskali so švicarsko podjetniško zvezo Economiesuisse, ETH Zurich, kjer je nekoč študiral in učil tudi Albert Einstein ter priznano podjetje Google in svetovno nogometno zvezo FIFA. Udeležili so se tudi predstavitve posvečene inovacijskemu procesu, sodelovali na turneji na sedežu družbe Novartis v Bazlu in se odpravili na izlet v glavno mesto Švice – mesto medvedov, Bern.

Drugi del potovanja je bil namenjen skrivnostim prehrambnega sektorja, saj so študentje obiskali sedež podjetja Nestle v Veveyju v Švici in podjetje za mineralno vodo EVIAN v Franciji.

Študentje so obiskali tudi raziskovalni center PMI, Orascom – Andermatt Swiss Alps AG in CERN, Evropsko organizacijo za jedrske raziskave. To je bila za študente posebna priložnost, saj so lahko 100 metrov pod zemeljsko površino opazovali Veliki hadronski trkalnik (LHC), največji in najmočnejši pospeševalec delcev na svetu.

Zadnje dni so študentje uživali v živahni, slikoviti Lozani ter obiskali tovarno sira La Maison Du Gruyere in tovarno čokolade Maison Cailler.


Image gallery:

Publish your comment: