EF » EFnet » Novice » Vabilo k sodelovanju v študentski raziskavi Prevare in korupcija v slovenski družbi!

Vabilo k sodelovanju v študentski raziskavi Prevare in korupcija v slovenski družbi!

09.10.2019

Dragi študenti, drage študentke!

Ker želimo slišati vas, kaj lahko naredimo danes za boljši jutri, vas vabimo da sodelujete v anketi in nam pomagate premakniti meje v boju zoper prevare in korupcijo v slovenski družbi.

Vaše mnenje je pomembno, zato izpolnite anketo!

Letos v juniju, je bila podpisana pobuda za sodelovanje Slovenije na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki bo potekal v mesecu novembru 2019. Med podpisniki so bili naša Ekonomska fakulteta in Deloitte Slovenija kot pobudnika, Gospodarska zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Komisija za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče RS, Slovenski državni holding, Fakulteta za varnostne vede UM, Združenje bank Slovenije in Združenje nadzornikov Slovenije. Častni pokrovitelj Tedna je predsednik države, g. Borut Pahor.

Skupen cilj vseh podpisnikov je izmenjava najboljših praks ter spodbujanje vodilnih in zaposlenih na poslovnem in javnem področju, študentov in drugih interesnih skupin, da delujejo proaktivno v smeri zmanjšanja učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v našem lokalnem okolju ob upoštevanju pristojnosti, ki jih imajo posamezne institucije.

Posebno pozornost bomo tokrat namenili vam, študentom, ki bomo v sodelovanju z vami že v začetku Tedna, 18. novembra 2019 med 17. in 19.30 uro v Lila dvorani, organizirali dogodek na temo ‘Sledi denarju’ (Follow the money), sodelovali pa boste lahko tudi na tekmovanju za najboljši video na temo korupcije.

Anketo izpolnjujete študenti in študentke:

  • Ekonomske fakultete UL,
  • Pravne fakultete UL,
  • Fakultete za varnostne vede UM, in
  • Ekonomsko-poslovne fakultete UM.

Rezultati bodo predstavljeni predstavnikom gospodarstva, države in medijev na otvoritveni slovesnosti Tedna, ki bo dne 19. novembra 2019 v prostorih Gospodarske Zbornice Slovenije.

Vaše mnenje je pomembno, zato izpolnite anketo!

 Za več informacij kontaktirajte: dr. Sandra Damijan (sandra.damijan@ef.uni-lj.si), Nejc Jarm (jarm.nejc@gmail.com)


Publish your comment: