EF » EFnet » Novice » Na svetovni lestvici Financial Timesa letos ponovno program IMB

Na svetovni lestvici Financial Timesa letos ponovno program IMB

05.11.2019

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani se lahko pohvalimo z novim uspehom, saj se je program »International Master in Business and Organisation (IMB)« tudi letos uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu.

Ekonomska fakulteta se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA) uvršča med 1 odstotek najboljših poslovnih šol na svetu. V letu 2019 pa se lahko pohvalimo z novim uspehom, saj se je program »International Master in Business and Organisation (IMB)« ponovno uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu.

Kljub poplavi tovrstnih razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev pa znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključni elementi, ki vplivajo na razvrstitev, so poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo in internacionalizacija, predvsem zaposljivost ter plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje. Še posebej ponosni smo na dejstvo, da je program po merilu učinka na karierno napredovanje prepoznan kot drugi najboljši, po merilu kakovosti glede na šolnino in dolžino študija pa kot šesti najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej prestižni lestvici. Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB s 25-letno tradicijo velja za enega najbolj uveljavljenih magistrskih programov v JV Evropi. V sodelovanju s številnimi priznanimi mednarodnimi predavatelji iz Amerike in Evrope poteka izključno v angleškem jeziku. Študij na tem programu je namenjen mladim in ambicioznim študentkam in študentom na začetku njihove poslovne poti. Program, ki ga letos končuje že 26. generacija visoko motiviranih in sposobnih študentov, je od svojega začetka v letu 1993 končalo 774 študentov, ki so nosilci pomembnih vlog ne le v slovenskih podjetjih in ostalih institucijah, temveč tudi v mednarodnem okolju. Diplomanti programa danes predstavljajo ključne kadre v vodilnih slovenskih podjetjih (Zavarovalnica Triglav, Gorenje, NLB, Mercator, Petrol …), nekateri med njimi pa so zaposleni tudi v svetovnih multinacionalnih podjetjih in institucijah, kot so Google, Procter & Gamble, EBRD, BMW, Adidas, Mahle, ter mnogih drugih.

Majhna skupina študentov, tesna povezanost s prakso in najboljšimi svetovnimi univerzami ter mednarodno okolje so tiste ključne kompetence, ki gradijo visoko zaposljivost diplomantov tega programa.

Ob uvrstitvi programa na lestvico Financial Times je dekanja Ekonomske fakultete, prof. dr. Metka Tekavčič povedala: »Ponovna uvrstitev programa IMB med najboljše magistrske programe s področja managementa na lestvico Financial Times je dokaz njegove visoke kakovosti in konkurenčnosti v mednarodnem okolju. Ponosni smo, da imamo na Ekonomski fakulteti program, ki je drugi najboljši na svetu glede kariernega napredovanja, kar dokazuje, da na programu uspešno izobražujemo kadre prihodnosti. Za uspeh programa so zaslužni vsi deležniki programa, pretekli vodja programa, prof. dr. Janez Prašnikar, sedanja vodja programa, prof. dr. Polona Domadenik, zavzeti učitelji, vedoželjni študenti, vplivno Alumni združenje MBA Radovljica in tesna povezanost študentov s prakso. Med posebnosti programa, ki ju je treba poudariti, sta tudi vsakoletno sodelovanje študentov na Poslovni konferenci Portorož in končna ekskurzija, ki študente ob koncu študija odpelje v tujino na ogled več uspešnih mednarodnih podjetij. Samo močno povezani deležniki lahko zgradijo tako izjemno zgodbo o uspehu in na to medsebojno povezanost sem kot dekanja Ekonomske fakultete izredno ponosna

Dolgoletni programski vodja programa prof. dr. Janez Prašnikar je ob tem izjemnem uspehu dejal: »Letošnja uvrstitev rednega magistrskega programa, že druga zapored, kaže na vzdržnost uvrstitve, kar je velik dosežek. Temelji na objektivnih kazalcih o izvajanju procesov v programu in na ocenah udeležencev, ki se vsako leto zamenjajo. V ocenjevanje je vsako leto vključena naslednja generacija študentov. Pomembno je, da se uveljevaljeni standard v ocenjevanju doseže tudi v naslednjih letih

Sedanja vodja programa prof. dr. Polona Domadenik pa pravi: »Ponovna uvrstitev programa IMB na lestvico najboljših programov s področja managementa je plod dolgoletnega in predanega dela vseh, ki na programu sodelujemo in soustvarjamo zgodbo o uspehu na področju poslovnega izobraževanja, izvrstnih študentov in uspešnih ter predanih alumnov, ki ohranjajo stike s programom in krepijo njegov ugled v poslovni javnosti. Uvrstitev na lestvico prinaša ne le veliko čast, temveč tudi odgovornost do sedanje in vseh prihodnjih generacij diplomantov. Ne nazadnje je naša ključna zaveza ta, da mladim in ambicioznim študentom omogočimo najboljšo učno izkušnjo, podkrepljeno s praktičnimi primeri in stiki s poslovnim svetom. Izjemni karierni napredek diplomantov v prvih petih letih po zaključku študija je tisto, kar nas med vsemi ocenjenimi programi uvršča na drugo mesto na svetu in potrjuje, da delamo prave stvari.«

Več si lahko preberete na naslednji povezavi: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2019.


Publish your comment: