EF » EFnet » Novice » Naši študenti prejeli nagrade Banke Slovenije

Naši študenti prejeli nagrade Banke Slovenije

07.11.2019

V prostorih Banke Slovenije je v sredo, 6. novembra 2019 potekala slovesnost ob 27. obletnici uvedbe tolarja in podelitev nagrad za najboljša magistrska in doktorska dela s finančnega področja študentom slovenskih univerz.

Banka Slovenije že 27 let podeljuje nagrade študentom slovenskih fakultet za njihove zaključne naloge. Komisija Sveta Banke Slovenije za raziskovalno delo je sklenila, da nagrado podeli štirim študentom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Nagrade so prejeli:

  • Mitja Lavrič, za magistrsko nalogo z naslovom The determinants of banks’ liquidity buffers in Slovenia, ki je nastala pod mentorstvom prof. dr. Marka Košaka,
  • Emilija Popovska, za magistrsko nalogo z naslovom The effects of implementing the Single Supervisory Mechanism in the Euro area with emphasis on bank’s stability, ki je prav tako nastala pod mentorstvom prof. dr. Marka Košaka,
  • Blaž Kovač, za magistrsko nalogo z naslovom Electricity market uncertainity and time-varying volatility estimation,ki je nastala pod mentorstvom prof. dr. Igorja Mastena,
  • Nataša Vrh, za doktorsko delo z naslovom Vzroki in posledice pozicioniranja znotraj globalnih verig vrednosti: analiza na ravni panog in podjetij v državah srednje in vzhodne Evrope, ki je nastala po mentorstvom prof. dr. Jožeta Damijana in prof. dr. Črta Kostevca.

Podelitve nagrad se je udeležil tudi prodekan Ekonomske fakultete, prof. dr. Marko Pahor. Vsi, ki danes ali v preteklosti pomemben del svojega časa preživljamo na fakulteti, iz tega obdobja črpamo navdih, zaradi katerega bomo napredovali, ustvarjali in prispevali na svoje okolje, ter da bodo zaradi nas nastajale nove ideje in rešitve.

Nagrade potrjujejo dejstvo, da študentje in diplomanti Ekonomske fakultete s svojim znanjem in dosežki pomembno prispevate k soustvarjanju naše prihodnosti. Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!


Publish your comment: