EF » EFnet » Novice » Financial Times ponovno uvrstil Ekonomsko fakulteto med 95 najboljših evropskih poslovnih šol

Financial Times ponovno uvrstil Ekonomsko fakulteto med 95 najboljših evropskih poslovnih šol

09.12.2019

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, kot je danes objavil ugledni Financial Times (FT).

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se drugo leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar pomeni za fakulteto še eno potrditev rezultatov trdega dela in pripadnosti njenih zaposlenih in študentov ter hkrati ponovno priznanje njene kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve posebej potrjuje dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico vsaj ena od dveh najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šol, AACSB ali EQUIS, in uvrstitev programa International Master in Business (IMB) na FT lestvico najboljših poslovnih programov. Ekonomska fakulteta ima obe navedeni akreditaciji, poleg njiju pa tudi akreditacijo AMBA, ki potrjuje kakovost našega MBA programa in spada v skupino trojno akreditiranih poslovno ekonomski šol.

Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled in mednarodna partnerstva. Naši študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar na petih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane na lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia, ISCTE in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerze St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi štirimi), pa fakulteta že tretje leto zapored organizira skupno doktorsko poletno šolo GSERM Ljubljana.

Ob tem imajo študenti Ekonomske fakultete možnost študija na večini šol z lestvice v okviru partnerskih sporazumov za izmenjavo. Posebej pa na fakulteti izpostavljamo partnerstvo EUTOPIA, kjer šest uglednih univerz – Univerza Vrije Universiteit Brussel, Univerza CY Cergy Paris, Univerza Pompeu Fabra Barcelona, Univerza v Göteborgu, Univerza v Warwicku ter Univerza v Ljubljani vključno s svojimi poslovnimi šolami, vse so partnerice Ekonomske fakultete, sodeluje pri oblikovanju evropske univerze prihodnosti.

 

»Uvrstitev na lestvico Financial Times je priznanje Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter njenim profesorjem in sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo in prizadevanje za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja, vrhunskega raziskovanja in prenosa znanj. Je tudi priznanje našim diplomantom, da so med študijem pridobili znanje in kompetence, ki sledijo izzivom sodobnega poslovno-ekonomskega sveta in širšega družbenega okolja. Posebej pomembno je, da gre pri tem za zavezo Ekonomske fakultete, ki zahteva aktivno delovanje v okolju in pridobivanje neproračunskih sredstev, saj država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj pripoznala.

Prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete

 

Lestvica Financial Timesa je najbolj prepoznavna lestvica poslovnih šol v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev nanjo pa znak kakovosti šole in diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi.

 

Uvrstitev fakultete kaže, da Ekonomska fakulteta po kakovosti izstopa tako v Sloveniji kot tudi v širše. Glede na kriterije, ki jih Financial Times za razvrstitev uporablja, dokazujemo, da s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjamo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol. Uvrstitev fakultete na lestvico potrjuje uresničevanje naše vizije, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev.

Prof. dr. Andreja Cirman, prodekanja za študijske zadeve

 

Povezava na lestvico the Financial Times “European Business School Rankings 2019”: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2019


Publish your comment: