EF » EFnet » Novice » Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

12.12.2019

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. 

»Danes ste tukaj zato, ker ste naredili veliko več, kot to zahteva vaš študij oz. vaše delo. Dosegate odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih, izobražujete javnost, organizirate mednarodna srečanja, pomagate ljudem v stiski, uspešno koordinirate študijsko in športno kariero in še bi lahko našteval. Zagotovo si lahko želimo samo še več takšnih študentk in študentov, pa tudi mentoric in mentorjev, ki znajo prisluhniti in spodbuditi razvoj potencialov posameznika.,« je obštudijske dosežke naših študentov strnil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Čeprav je študij odlična osnova, so veščine, ki jih študenti pridobijo zunaj ustaljenih študijskih praks izredno pomembne. »Ponosni smo, da na naši univerzi nudimo tudi obštudijske dejavnosti s področja športa, umetnosti in kulture, prostovoljstva in dobrodelnosti, socialne in družbene aktivnosti, varovanja zdravja in okolja ter področja raziskav in znanosti,« je dejal rektor. Prejemnikom priznanj je zaželel, da bi bili še naprej navdih sebi in drugim.

»Ko sem pred 13 leti prvič sedla v študentske klopi, si ne bi nikoli mislila, da bom kot predsednica vodila največjo študentsko organizacijo v Sloveniji, da bom vodila največjo vseslovensko akcijo na področju medgeneracijskega sodelovanja in vseživljenjskega učenja – Simbioza e-pismena Slovenija, s katero smo do danes povezali že več kot 150.000 mladih in starejših, da bom postala ena izmed treh ljudi z nazivom ‘Digital Changemaker’ v Evropi in da bom danes stala tu pred vami in se z vami veselila vaših uspehov na področju obštudijskega udejstvovanja. Zato bi rada že na začetku povedala, da sem izredno ponosna na vse vas in vaše dosežke ter zgodbe, ki jih piše vaše življenje,« je zbranim sporočila slavnostna govornica Ana Pleško. Mladim nagrajencem je svetovala, naj zavihajo rokave, naj se ne ozirajo na to, kaj ljudje govorijo, ampak kaj počnejo, naj ne štejejo porabljenih ur za delo, ampak nasmehe, ki jih bodo pričarali s svojim delom. Naj delujejo tako, da bodo na koncu študija dejali: »Splačalo se je!«

Z naše fakultete je prejemnica  priznanja študentom Univerze v Ljubljani za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti v letu 2019: Tjaša Ristić za uspešno in učinkovito združevanje kariere vrhunske športnice in študentke. Tjaša Ristić je leta 2017 uspešno zaključila dodiplomski študij na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola, usmeritev Mednarodno poslovanje in nato s študijem nadaljevala na drugostopenjskem magistrskem študijskem programu Turizem. Ob tem pa zelo uspešno in učinkovito združuje dvojno kariero vrhunske športnice in študentke.

Fotoutrinke s podelitve si lahko ogledate tukaj.

Avtor vseh fotografij je Foto studio NORA.


Publish your comment: