EF » EFnet » Novice » Prvi Business Brunch

Prvi Business Brunch

04.12.2019

V četrtek, 21. novembra 2019, je potekal naš prvi Business Brunch v študijskem letu 2019/2020 z naslovom Podjetništvo v športu: tek na 200 m ali maraton? Predstaviti smo želele, kako pomembno šport vpliva na vsa ostala področja v življenju. Z gosti smo se pogovarjali o tem, kako stopiti s športne na podjetniško pot, se naučiti vztrajati, iskati motivacijo in premagovati ovire, ki jih gradi življenje.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devilsov, je povedal, da so z »zabijanjem košev« začeli že v srednji šoli. Takrat si še niso predstavljali razsežnosti, ki jih bo deset let kasneje ekipa dosegla. Od vsega začetka jih naprej ženeta želja po napredku in močna povezanost ekipe. Trdo delo in vztrajnost sta jih pripeljala na svetovne odre. Od ustanovitve trampolinskega parka Woop deluje tudi Dunking Devils akademija, kjer vzgajajo nadobudne akrobate. Domna pri delu vodi poslanstvo, da ustvarja okolje, kjer lahko drugi uresničujejo svoje vizije. Pravi, da je pozitivna naravnanost ključ do uspeha, saj nam pomaga, da se po vsakem padcu vedno znova poberemo.

Alenka Košir, športna pedagoginja, nekdanja profesionalna ritmična gimnastičarka in danes uspešna podjetnica, je svojo poslovno pot začela tako, da je ob pomanjkanju časa ugotovila, da mora poskrbeti tudi zase. Svojo športno strokovnost je povezala z nasveti o zdravi prehrani in vse skupaj združila v blogu V formi z Alenko Košir. Izvaja vodene interdisciplinarne intenzivne treninge, piše recepte, izdala pa je tudi dve kuharski knjigi. Svoje storitve in izdelke trži preko Facebooka in Instagrama, vedno pa sodeluje le s podjetji, katerih izdelke tudi sama uporablja. Konkurenca na njenem področju je zelo velika, zato daje velik poudarek izobrazbi, osebnemu pristopu in iskrenosti. Sama je zelo vztrajna, zato je tudi nam položila na srce, da nikoli ne smemo obupati.

Janji Pušl, ustanoviteljici in solastnici plesnega kluba Bolero, se je na dogodku pridružil tudi solastnik Zoran Kljun. Zgodba o Boleru se je začela pred več kot 30 leti. Veliko trdega dela in vztrajnosti je bilo treba, da so danes tako uspešen in vodilni plesni klub v Sloveniji z več kot 300 tekmovalci. Osredotočajo se na kvaliteto pedagogov, ki so bili nekoč tudi njihovi plesalci. Zelo pomembna je strokovnost, saj le tako lahko izstopaš med konkurenco. Vsi zaposleni zato vlagajo v izobraževanje, njihova miselnost, da delajo, kot da so čisto na začetku, pa jih vedno znova žene naprej in zagotavlja kakovost. Janja je poudarila, da je pomembno, da vse, kar delaš, delaš s srcem. Voditi te morata poštenost in iskren odnos ljudi, saj je tako zagotovljen dolgoročni uspeh. Pravi, da je njeno delo način življenja, vse je podrejeno tem ciljem. Kljub veliki odgovornosti in oviram na poslovni poti ne bo nikoli obupala, saj ji zadovoljstvo in nasmehi plesalcev pomenijo največ. Janja in Zoran sta še posebej ponosna na svojo hčerko Niko Kljun, plesalko svetovnih razsežnosti, ki prav tako veliko pripomore k prepoznavnosti znamke Bolero.

Dogodek so gostje soglasno zaključili z mislijo, da sta najpomembnejša naša vizija in ljubezen do dela. Kljub padcem ne smemo obupati, saj za vsakim dežjem posije sonce.

Da je bil naš prvi dogodek še prijetnejši, so poskrbeli naši sponzorji z napitki in okusnimi prigrizki. Zahvaljujemo se podjetjem Vivo Catering, La Popsi, BeLife z napitkom kombuča in Union, ki so skupaj z gosti ustvarili odlično vzdušje med udeleženci.


Image gallery:

Publish your comment: