EF » EFnet » Novice » Statista – nova zbirka v CEK

Statista – nova zbirka v CEK

20.12.2019, ,

S ponudnikom Statista smo omogočili dostop do novega informacijskega vira -  Statista.

Statista

je največja in najobsežnejša statistična platforma, prek katere dostopate do več kot 1,5 milijona podatkovnih nizov, napovedi, dosjejev, poročil in infografik. Zajema 80.000 tem, ki niso omejene le na ekonomske vede, ampak pokrivajo tudi socialna in tehnološka področja.

Kot prednost ponudnik navaja pokritost Južne Amerike in Afrike, ter pokritost blagovnih znamk Tinder, PayPay, Fitbit, YouTube, pripravili pa so tudi možnost izbire glede na ciljno skupino – npr. generacija Y, uporabniki Netflixa ipd.

Zbirka med drugim nudi tudi več praktičnih orodij – grafične prikaze lahko izvozite v png, pdf, xls in ppt formatu. Letošnja novost sta orodje za pripravo poslovnega načrta ‘BusinessPlanExport’ in podkasti.

***

Delavnica – 11. 2. 2020 ob 10:30

Predstavnica Statiste Alina Livshits bo predstavila vire statističnih podatkov, različne vrste podatkov in njihovo uporabo, eksluzivne podatke (digitalni trgi, potrošniški trgi, poročila po panogah…), iskalnik publikacij. Na vašem konkretnem primeru vas bo usmerila do ustreznih podatkov in pokazala kako Statista lahko prispeva k vaši raziskavi. Prijave so omejene – na povezavi ->

Prikazi različnih orodij so v galeriji, več informacij o zbirki pa najdete v brošuri na povezavi  ->


Image gallery:

Related news

Publish your comment: