EF » EFnet » Novice » Svečane listine za najboljše študijske dosežke

Svečane listine za najboljše študijske dosežke

12.12.2019

»Danes ste tukaj zbrani študentke in študenti, ki dosegate najvidnejše uspehe vaše generacije. Vaši študijski dosežki presegajo običajno študijsko delo, nekateri že beležite mednarodne objave vaših del, ste uspešni tekmovalci na mednarodnih tekmovanjih ali celo zmagovalci. Želim si, da vaša želja po učenju in raziskovanju ne bi nikoli usahnila. Posebna zahvala gre vašim mentoricam in mentorjem, ki so v vas prepoznali posameznike, ki želijo doseči več, kot se od njih pričakuje. Posvetili so vam svoj čas in vam nedvomno predali veliko svojega znanja in izkušenj,« je v uvodnem nagovoru dejal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Ker so prejemniki priznanj med najboljšimi študenti Univerze v Ljubljani, je rektor izrazil željo, da bi vsaj nekateri od njih karierno pot nadaljevali na Univerzi in tako pripomogli, da bi ta postala še bolj odlična raziskovalna ustanova.

Za takšno karierno pot se je odločila slavnostna govornica mag. Anka Slana Ozimič, ki je zaposlena na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in magistrica kognitivne znanosti, na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani pa zaključuje doktorski študij biomedicine iz nevroznanosti. »Okrašene ulice, polne dobrovoljnih obrazov, naznanjajo, da smo tik pred vstopom v novo leto, v novo desetletje – prelomnica, ki nas spominja na to, v kako vznemirljivem času živimo! Na eni strani se sprašujemo, kako zagotoviti preživetje nas in našega planeta, na drugi strani pa smo tik pred tem, da bomo osvajali druge planete. Strokovni in znanstveni dosežki morda še nikoli doslej niso bili postavljeni pred takšen izziv. Potrebujemo uspehe najrazličnejših strokovnjakov, ki bodo znali prepoznati prava vprašanja današnjega časa in si prizadevali ukrepati na najrazličnejših področjih, ki bodo zagotavljali tako obstoj kot kakovost življenja. In ravno te dni, ko Univerza v Ljubljani obeležuje 100 let svojega obstoja, vstopate v to zgodbo o uspehih in dosežkih tudi vi, dragi prejemniki priznanj. Ponosni smo, da ste svoje prve korake k akademski odličnosti naredili prav pod okriljem Univerze v Ljubljani, in s tem prispevali majhen košček tudi za razvoj naše države, oblikovanje narodne zavesti in uveljavljanje naše univerze v mednarodnem prostoru,« je mag. Slana Ozimič sporočila mladim prejemnikom priznanj.

Z naše fakultete so prejemniki priznanj za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani za leto 2019, dr. Marko Budler, Héctor Ricardo Rodríguez Antúnez in Klara Žbontar.

Dr. Marko Budler je tekom doktorskega študija objavil znanstveni članek v visokoindeksirani reviji Supply Chain Management: an International Journal in zanj skupaj s soavtorjema prejel nagrado ARRS “Odlični v znanosti (2015)” za najboljši članek s področja ekonomsko-poslovnih ved. Prejel je več nagrad na znanstvenih konferencah. Sodeluje v temeljnem in bilateralnem raziskovalnem projektu. Razvil je e-gradiva za predmete smeri Poslovna logistika ter organiziral Dneve poslovne logistike.

Héctor Ricardo Rodríguez Antúnez je magistrski študij zaključil s povprečno oceno 10. Za skupinsko delo z naslovom Free trade and the widening gap between developed and developing countries: the winners and losers of free trade je prejel Prešernovo nagrado Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Klara Žbontar je zaključila dodiplomski študijski program Univerzitetna poslovna in ekonomska šola, usmeritev Denar in finance s povprečno oceno 9,67. Diplomantka je prejela pohvalo za študijski uspeh v 1., 2. in 3. letniku ter priznanje za študijski uspeh na celotnem dodiplomskem študiju.

Fotoutrinke s podelitve si lahko ogledate tukaj.

Avtor vseh fotografij je Foto studio NORA.


Publish your comment: