EF » EFnet » Novice » Usmeritve in napotki Univerze v Ljubljani glede KORONAVIRUS-a

Usmeritve in napotki Univerze v Ljubljani glede KORONAVIRUS-a

25.02.2020

Skladno z napotki MIZŠ v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na Univerzi v Ljubljani, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Vsi, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova ali ste bili v tem času v drugih krajih izven Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje. O tem obvestite svojega nadrejenega, ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral. V kolikor se vam v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje) o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. k pouku.

Svetujemo tudi, da obvestite študente, profesorje ali poslovne partnerje iz bolj ogroženih držav, da svoj obisk do nadaljnjega odložijo.

Na članicah predlagamo nakup razkužil za roke in obveščanje zaposlenih in študentov preko različnih medijev (spletno, oglasne deske, fb,…) o preventivnih ukrepih.

O vseh nadaljnjih informacijah boste sproti obveščeni po elektronski pošti in preko spletne strani Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Dodatne informacije

Nacionalni inštitut za javno zdravje
www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Ministrstvo za zdravje
www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/

Telefonske informacije NIJZ
Vsak dan med 9. in 17. uro je na NIJZ odprta telefonska številka za splošno javnost: 031 646 617, na kateri je zdravnik na voljo za pogovor z zaskrbljenimi prebivalci in jim skuša odgovoriti na njihova specifična vprašanja.

Pogosta vprašanja in odgovori NIJZ

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori NIJZ so dostopni na tej povezavi:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori


Image gallery:

Publish your comment: