EF » EFnet » Novice » PressReader – testni dostop do 3. marca 2020

PressReader – testni dostop do 3. marca 2020

02.02.2020, ,

Zbirka je z lokacij UL dostopna do 3. marca 2020, prinaša pa dostop do 7.000+ časopisov in revij iz več kot 120 držav v 60 jezikih.

PressReader

Slovenijo zastopata Dnevnik in Nedeljski dnevnik, pomembnejše izdaje iz drugih držav pa: The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 ore (Italija), Le Figaro, L’Express (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Kärnten (Avstrija), The Washington Post, New York Post (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi. Na voljo je tudi veliko število popularnih revij (magazinov) kot npr. Newsweek, iPad&iPhone Life, Mac Format, Procycling, Top Gear, Science Illustrated, Auto Bild … Na voljo je tudi 90-dnevni arhiv velike večine časnikov in revij.

Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, kjer pregledujete publikacije po državah, jezikih, tipu publikacij (časniki, revije) po kategorijah. Izpostavljeni so najbolj brani časniki oziroma revije. Vmesnik omogoča tudi osnovno in napredno iskanje. V naprednem iskanju se iskane besede lahko omeji na:  časnike oz. revije iz posameznih držav ali na posamezne jezike, naslove in/ali celotna besedila prispevkov iz časnikov, določen datum ali razpon datumov in avtorja prispevkov. Aplikacija PressReader, omogoča branje na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih z različnimi operacijskimi sistemi (iOS, Android, Windows, Blackberry, Amazon).


Related news

Publish your comment: