EF » EFnet » Novice » EF pomaga – Pogosta vprašanja študentov

EF pomaga – Pogosta vprašanja študentov

19.03.2020

Tukaj smo zate. Spodaj najdete pogosta vprašanja, ki se pojavljajo v trenutnih razmerah in aktualne odgovore nanje. Odgovore bomo redno posodabljali glede na aktualne informacije.

Če na kakšno vprašanje ni ustreznega odgovora, se vedno lahko obrnete na sodelavce v Službi za študijske zadeve po e-pošti.
Za vsa vprašanja se lahko vedno  obrnete tudi na Študentski svet oz. na predsednika Študentskega sveta Ekonomske fakultete, ki je dostopen na elektronskem naslovu milicevic.aleksander@gmail.com

Zadnja posodobitev FAQ: 1. 4. 2020 (14:50)

  • PEDAGOŠKI PROCES IN POTEK ŠTUDIJA

Kdaj bo fakulteta ponovno odprta in neposreden študijski proces ponovno vzpostavljen?

Po trenutno veljavnem sklepu, ki smo ga s strani rektorata UL prejeli 18. 3. 2020, velja, da so vse oblike neposrednega pedagoškega dela prekinjene do vključno 13. 4. 2020 oziroma do preklica sklepa.

O preklicu sklepa ali novih ukrepih boste študentje obveščeni prek spletnih platform EF.

Kaj bo s predmeti, ki imajo obvezno prisotnost?

Informacije glede obvezne prisotnosti vam bodo posredovali nosilci predmeta.

Ali lahko pride do sprememb urnikov?

Veljajo urniki poletnega semestra.V primeru da bo prišlo do kakršnihkoli sprememb, vas bodo o tem obvestili nosilci predmetov na spletni strani predmetov ali na Canvasu.

Kako dostopam do učnih gradiv na spletni strani predmetov in Canvasu?

Študentom in študentkam naše fakultete je omogočen dostop do študijskih gradiv, ki so bila izdana v okviru Založništva EF UL na spletnih straneh izvedb predmetov in v Canvasu v obliki zaščitenih datotek. Dokumenti bodo zaščiteni pred kopiranjem. Gradiva bodo objavljali posamezni učitelji na spletnih straneh svojih predmetov.

Da pa boste do datotek lahko dostopali boste za uporabo potrebovali program Safeguar Secure Viewer, ki si ga namestite s spletne strani https://www.locklizard.com/download_pdf_viewers/#windows-viewer in naložite licenco, ki jo najdete na povezavi: http://www.ef.uni-lj.si/media/document_files/cek/studentief.llv

Za pomoč se lahko obrnete na naše sodelavce v knjižnici na elektronski naslov cek@ef.uni-lj.si.

  • KOLOKVIJI, IZPITNI IN DRUGI ROKI

Kaj bo s kolokviji razpisanimi do 13. 4. 2020?

Na fakulteti pospešeno iščemo rešitve, kako študentom omogočiti nemoteno opravljanje obveznosti tudi v spremenjenih razmerah. Vse informacije boste dobili pravočasno s strani nosilcev predmeta ali prek spletnih platform EF.

Se lahko zgodi, da bo poletno izpitno obdobje prestavljeno?

Na fakulteti aktivno pripravljamo rešitve za opravljanje izpitnih obveznosti poletnega semestra, ki poteka v spremenjenih razmerah. Potrudili se bomo, da boste tudi v novih okoliščinah vsi lahko pristopili k vsem izpitnim obveznostim. Vse informacije o tem bodo pravočasno objavljene na fakultetnih spletnih straneh, zato prosimo, vse študente, da jih redno spremljate.

Ali bo podaljšan rok za oddajo dispozicije magistrskega dela?

Za dispozicije zaključnih del, za katere je bil predviden rok za oddajo 31. 3. 2020 je podaljšan do 18. 6. 2020. Dispozicije oddane do navedenega datuma bodo obravnavane na seji 23. 6. 2020.  Navedeni datum bo veljal za datum potrditve dispozicije.

Tisti študenti, ki so pred izgubo statusa študenta opravili vse študijske obveznosti, razen zaključnega dela, in so imeli najkasneje v šestih mesecih po izgubi statusa (do 31. 3. 2020)  potrjeno (uradno prijavljeno) temo zaključnega dela, brez plačil zaključijo študij, vendar najpozneje v roku dveh let od izgube statusa. Vsem tem študentom sporočamo, da smo zaradi nastalih razmer, podaljšali rok za oddajo dispozicije, prav tako do 18. 6. 2020.

Ali bo podaljšan rok za uradno potrditev teme zaključne strokovne naloge – ZSN in diplomske naloge?

Za uradno potrditev tem zaključnih nalog, za katere je bil predviden rok 31. 3. 2020 je podaljšan do 18. 6. 2020.

Tisti študenti, ki so pred izgubo statusa študenta opravili vse študijske obveznosti, razen zaključnega dela, in so imeli najkasneje v šestih mesecih po izgubi statusa (do 31. 3. 2020)  potrjeno (uradno prijavljeno) temo zaključnega dela, brez plačil zaključijo študij, vendar najpozneje v roku dveh let od izgube statusa.
Vsem tem študentom sporočamo, da smo zaradi nastalih razmer, podaljšali rok za uradno potrditev teme do 18. 6. 2020.
Kako lahko oddam dispozicijo in prošnjo za odobritev teme magistrskega dela?

Dispozicija in prošnja za odobritev teme se pošlje na mail tina.malinic@ef.uni-lj.si. Fizična, papirnata oddaja ni potrebna.

Več informacij o zaključevanju študija

Kaj bo z že dogovorjenimi izpitnimi roki za študente s posebnimi statusi (vrhunski športniki, materinstvo, posebne potrebe)?

Študenti, ki ste že imeli dogovorjene izpitne roke, se obrnite direktno na nosilce predmeta, ki vam bo sporočil, ali se lahko preverjanje lahko izvede online. Če online preverjane še ne bo omogočeno, se za nove izpitne roke dogovarjate po 13. 4. 2020 oz. po preklicu sklepa s Službo za študijske zadeve.

  • ONLINE IZVEDBE

Kje so objavljena predavanja, ki se snemajo?

Po končani izvedbi in obdelavi vam bodo izvajalci posredovali povezavo do posnetkov. Prosimo za potrpežljivost, saj je po sami izvedbi potrebno še nekaj časa za obdelavo posnetih materialov.

Zakaj nekateri profesorji ne izvajajo online predavanj in vaj?

Vsi pedagogi se trudijo kar se da hitro vzpostaviti ves študijski proces na digitalnih platformah. Prav tako je naša skupna želja, da se pedagoški proces nemoteno odvija dalje. V primeru nejasnosti pri določenih predmetih je najbolje, da se obrnete direktno na nosilca predmeta.

  • ODPOVED IZMENJAVE

Kako nadoknaditi delo na faksu po tem, ko ti prekličejo izmenjavo?

Vse obveznosti, ki bi jih po sporazumu opravili na izmenjavi lahko opravite na fakulteti. Če niste dodani na izvedbe predmetov in ne morete slediti online predavanjem in vajam, kontaktirajte sodelavce v Službi za študijske zadeve po e-mailu in vam bodo sodelovanje omogočili.

  • CEK

Ali lahko dostopam do baz podatkov, ki so dostopne le iz računalnikov EF?

Večina e-virov iz Digi*CEK (http://www.ef.uni-lj.si/cek/informacijski_viri) je dostopna od doma. V kolikor bi potrebovali dodatno pomoč pri dostopih se lahko obrnete na: cek@ef.uni-lj.si.

Veliko koristnih napotkov o knjižnici, e-virih in oddaljenem dostopu najdete na e-Tutor*CEK.


Publish your comment: