EF » EFnet » Novice » Zoom webinar: ProQuest od doma

Zoom webinar: ProQuest od doma

13.03.2020, ,

Centralna ekonomska knjižnica vas v četrtek, 2. aprila 2020 ob 11h vabi na predstavitev uporabe podatkovnih zbirk ProQuest, do katerih lahko dostopate od doma.

Načine iskanja, uporabnost, deljenje in shranjevanje gradiva v PQ zbirkah vam bo predstavila ga. Eva Czegledi, ki se nam bo pridružila v

Z O O M   p r e d a v a l n i c i

***

Predstavila nam bo:

  • Business Premium Collection, novo CEK zbirko v letu 2020. Vsebuje prispevke iz več kot 10.000 publikacij, med njimi tudi tistih, ki ste jih uporabniki v preteklosti potrebovali, pa v CEK nismo imeli dostopa. Poleg znanstvenih člankov z ekonomskih in poslovnih področij omogoča dostop do delovnih zvezkov, novic, blogov, podkastov, e-knjig, prispevkov s konferenc, poročil, standardov, in več kot 16.000 videov. V zbirki PQ BPC je združenih več zbirk z različnih ekonomskih in poslovnih področij (več info na povezavi). Prebirate lahko tudi nekaj poslovnih dnevnikov in tednikov: The Economist, različne izdaje Wall Street Journal, American Banker ipd.
  • Business Ebook Central, ki vsebuje več kot 22.000 e-knjig s poslovno in ekonomsko tematiko.
  • Dissertations and Theses – vsebuje 5 milijonov zaključnih del, od tega polovica s polnim besedilom.

Eva Czegledi bo pokazala, kako omenjene zbirke čim bolj izkoristiti, spoznali boste nekaj trikov za hitreje napisano zaključno delo s pomočjo natančnih iskalnih taktik in pravilnega citiranja.

Predstavitev bo trajala 45 minut in bo v angleškem jeziku.


Related news

Publish your comment: