EF » EFnet » Novice » Sporočilo dekanje, 17. marec 2020

Sporočilo dekanje, 17. marec 2020

17.03.2020

Drage študentke, dragi študenti, spoštovani vsi, ki spremljate delo Ekonomske fakultete

Zadnji dnevi so eni najzahtevnejših v zgodovini naše fakultete. V enem dnevu, smo odpovedali vse dogodke, že v naslednjem smo celotni pedagoški proces prenesli na splet, zatem pa smo zaprli predavalnice. Od danes dalje je stavba Ekonomske fakultete v celoti zaprta, naše akademsko življenje pa ostaja živahno in plodno.

Zadnji teden je bil za vse poln izzivov, ne le na fakulteti in v univerzitetnem okolju, pač pa povsod, kjer se srečujemo in delujemo. V teh zahtevnih razmerah smo ponovno pokazali, da je kolektiv Ekonomske fakultete močna in povezana skupnost, ki odgovorno išče rešitve, širi obzorja in ustvarja nova polja delovanja. Med nami sta zavladala timski duh in sodelovanje v skupnih prizadevanjih, da najdemo rešitve, ki bodo našim študentom omogočile, da zaključijo semester. Predavanja in druge oblike organiziranega pedagoškega dela uspešno izvajamo preko digitalnih platform, za različne oblike preverjanja znanja nekatere rešitve še usklajujemo. Pedagogi in sodelavci v strokovnih službah so pokazali neizmerno predanost in energijo, brez katere tako hitrega in učinkovitega prehoda ne bi mogli izvesti. Zahvala gre tudi študentkam in študentom – domačim in mednarodnim – ki so sodelovali pri vzpostavljanju normalnih študijskih razmer v novih okoliščinah. Kot dekanja se vsem in vsakomur zahvaljujem. Imamo razlog, da smo ponosni na Ekonomsko fakulteto in našo akademsko skupnost.

Pomembno je, da smo pokazali, da v danih razmerah nihče ni sam. Virtualno se povezujemo preko različnih skupin in komunikacija je pogosto tako živahna, da bi v fizičnem okolju od zagnanosti in energije preglasili eden drugega. Naše sedanje delo je zato nov mejnik v delovanju Ekonomske fakultete.

Zaposleni na Ekonomski fakulteti pripravljamo niz vsebin, do katerih bomo omogočili dostop vsem, ki jih teme našega raziskovanja in dela zanimajo. V imenu vodstva Ekonomske fakultete vas vabim, da spremljate našo spletno stran in družabne medije, na kateri vas bomo o vseh aktivnostih sproti obveščali. Vabimo vas, da se nam pridružite.

Ne smemo pa pozabiti, da je sedaj  izolacija posameznika nujno potrebna. K vzpostavljanju obvladljive situacije ta hip največ prispevamo s tem, da smo fizično izolirani. Nismo pa nepovezani. Okoliščine nas trdno povezujejo in kličejo po visoki stopnji naše vključenosti. Vsi smo vpeti v močno fakultetno mrežo kolegov, sodelavcev, znancev in prijateljev doma in v tujini.

Naj bo naše vodilo teh dni, da največ participiramo, če se izoliramo. Poskrbimo za svojo varnost, varnost vaših najdražjih in ostanimo zdravi.

Vse dobro,

Metka Tekavčič, dekanja


Publish your comment: