EF » EFnet » EFnews » Vsi smo online, tudi karierni sejem Delo mene išče

Vsi smo online, tudi karierni sejem Delo mene išče

20.05.2020

5 dnevni online karierni sejem – DMI online week se je odvijal od 11. do 15. maja 2020. Karierni center Ekonomske fakultete je želel študentom ponuditi dostop do podjetij tudi v času pandemije in negotovosti, v kateri smo se znašli. Namen spletnega dogodka je bil predstavitev podjetij in njihovih kariernih možnosti, preko spletnih platform, ki omogočajo virtualno komunikacijo (Zoom, Microsoft Teams, Google meet, …). Skozi predstavitev podjetja, delavnice ali hitrih zmenkov je imelo podjetje možnost identificiranja talentov in učinkovitega uveljavljanja blagovne znamke v skupini mladih.

Na poziv Kariernega centra EF se je odzvalo kar 11 podjetij, med njimi: Coca-Cola HBC Slovenija, EY, Gen-i, KPMG, Krka, Mazars, Novartis, PwC, Unija računovodska hiša, Banka Sparkasse, Zavod Ypsilon in zunanji izvajalec delavnice o stresu Klemen Šutar. Skupaj smo za študente Ekonomske fakultete in tudi celotne Univerze v Ljubljani pripravili 14 aktivnosti od predstavitev podjetij in delavnic do hitrih zmenkov, kjer so se lahko študenti soočili ena-na-ena z izbranim delodajalcem.

Čeprav se v tem študijskem letu 2019/2020 karierni sejem ni odvijal »v živo« na Ekonomski fakulteti je bil odziv študentov nad pričakovanji. Vseh aktivnosti skupaj se je namreč udeležilo preko 500 študentov od tega pa se jih je kar 52 soočilo na hitrih zmenkih.

Za več vsebin in dogodkov, ki vam bodo pripomogli k kariernem razvoju spremljajte Karierni center EF na njihovi Facebook strani.


Publish your comment: