EF » EFnet » Novice » Predstavitev podatkovne zbirke FitchConnect

Predstavitev podatkovne zbirke FitchConnect

25.09.2020, ,

Centralna ekonomska knjižnica vas 28. oktobra 2020 ob 10:00 vabi na predstavitev inovativne in robustne platforme z obširnimi kreditnimi in makroekonomskimi analizami ter podatki Fitch Connect.

Zbirka vsebuje finančne podatke za več kot 33.000 svetovnih bank in okrog 11.500 zavarovalnic iz več kot 120 držav, zgodovina podatkov pa sega do 30 let.

Predstavitev bo namenjena spoznavanju funkcionalnosti vmesnikov Web in Excel add-in ter raziskovanju novega interaktivnega načina za podporo in informiranje vaše analize državnih scenarijev, ki vam bo omogočil celovit pogled na kreditno in makroekonomsko tveganje:

• Fitch Ratings Sovereign Rating Model: Ta lastniški model dostopa do najnovejših ekonomskih in temeljnih podatkov podjetja Fitch Solutions, kar omogoča oceno kreditnega stanja določenega državnega subjekta v realnem času. Na osnovi Excela na interaktiven omogoča, da za spremenljivke vnesete tudi svoje lastne predpostavke, ustvarite dodatne scenarije in preizkusite hipoteze.

• Fitch Solutions Country Risk Indices: Z uporabo lastniških napovedi za ključne makroekonomske spremenljivke in strokovnih presoj, indeks zagotavlja sestavljeno oceno, ki temelji na dolgoročnih in kratkoročnih političnih in gospodarskih tveganjih ter operativnem tveganju. Sledi posameznim matrikam tveganj na več kot 200 trgih, ki opredeljujejo pogosto težko merljiva tveganja.

>>PRIDRUŽI SE WEBINARJU<<

Meeting number (access code): 172 943 5861

Meeting password: AuXcmuiA379 (28926842 from phones)

Fitch Connect bo predstavila Alina Vasiuk v angleškem jeziku.

Vabljeni!


Related news

Publish your comment: