EF » EFnet » Novice » Med primere raziskav z vplivom na družbo (Real Impact Cases) založnika Emerald Publishing izbrana tudi raziskava prof. dr. Ljubice Knežević Cvelbar

Med primere raziskav z vplivom na družbo (Real Impact Cases) založnika Emerald Publishing izbrana tudi raziskava prof. dr. Ljubice Knežević Cvelbar

24.09.2020

EFMD – BSIS (Business School Impact System) v partnerstvu z založbo Emerald Publishing izvaja aktivnosti za premoščanje povezav med raziskavami poslovnih šol in prakso z namenom prikazati učinek raziskav v resničnem svetu. S tem namenom so lansirali serijo študijskih primerov z resničnim vplivom na družbo, imenovanim Real Impact Cases. Med raziskavami, ki imajo resničen vpliv na družbo, so predstavljene tudi ugotovitve raziskave iz znanstvenega članka »A Sharing-Based Approach to Enticing Tourists to Behave More Environmentally Friendly« avtoric:

  • Sara Dolničar, Univerza v Queenslandu,
  • Ljubica Knežević Cvelbar, Univerza v Ljubljani,
  • Bettina Grün, Johannes Kepler, Univerza v Linzu.

Za to raziskavo so avtorice že prejele prestižno mednarodno nagrado 2019 Charles R. Goeldner Article of Excellence Award.

Ključna ugotovitev raziskave je, da pro-okoljsko opominjanje turistov ni dovolj, da bi jih spodbudili k okoljsko-odgovornemu vedenju. V skladu s tem je treba pomembne vedenjske premike – zlasti v turističnih okoljih – bodisi spodbuditi bodisi ustvariti s strani ponudnikov storitev, hotelov in organizatorjev potovanj na način, ki ga lahko turisti sprejmejo kot del širšega turističnega paketa.

qute1

»Pridiganje turistom o trajnostni naravnanosti v času počitnic preprosto ne deluje« je nauk, ki ga Emerald v predstavitvi te raziskave posebej izpostavlja. Več si lahko preberete na spletni strani Real Impact Cases:

https://www.emeraldgrouppublishing.com/about/our-stance/case-studies-impact-cases.

EF je certifikat BSIS pridobila leta 2018.

bsis


Image gallery:

Publish your comment: