EF » EFnet » Novice » Brucke in bruci skozi spoznavne aktivnosti spoznavali tudi cilje trajnostnega razvoja

Brucke in bruci skozi spoznavne aktivnosti spoznavali tudi cilje trajnostnega razvoja

26.10.2020

Zaradi izgube pomembnega dela socializacije, ki ga je povzročil prenos dela študija na daljavo, smo med  5. in 16. oktobrom, na Ekonomski fakulteti razširili nabor spoznavnih aktivnosti za brucke in bruce z enkratnega dogodka na daljše obdobje.

V poslanstvu Ekonomske fakultete smo se zavezali, da študentom širimo obzorja in jih usposobimo za družbeno odgovorno obvladovanje poslovnih in ekonomskih izzivov.  Zato smo jim v sklopu spoznavnih aktivnosti pripravili delavnice v manjših skupinah. Osrednja tema delavnic je bila trajnost ter spoznavanje 17 ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov. Skupno je bilo izvedenih skoraj 60 delavnic, ki jih je izvedlo 17 pedagogov in strokovnih sodelavcev Ekonomske fakultete.  Na delavnicah so študentje ob medsebojnem spoznavanju iskali rešitve za izzive, kot sta na primer odgovorna poraba in proizvodnja ali zmanjševanje neenakosti.

Medsebojno spoznavanje študentov ob sočasnem obiskovanju predavanj na daljavo in vaj v živo se je izkazalo za zelo pozitivno. Študenti so se tako v krajšem času kot sicer bolje spoznali in medsebojno povezali. To bo olajšalo morebitne izzive  z nadaljevanjem študija, ki ga sedaj v celoti nadaljujemo na daljavo.


Image gallery:

Publish your comment: