EF » EFnet » Novice » Tri vodilne evropske univerze in Inštitut Evropske investicijske banke objavljajo začetek prvega tekmovanja »European Ethics Bowl«

Tri vodilne evropske univerze in Inštitut Evropske investicijske banke objavljajo začetek prvega tekmovanja »European Ethics Bowl«

22.10.2020

Tri vodilne evropske univerze in Inštitut Evropske investicijske banke objavljajo začetek prvega tekmovanja »European Ethics Bowl«

Priložnost za študente, da se učijo in vadijo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski državljani in državljani sveta.

Tri vodilne evropske univerze (Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Univerza Goethe, Frankfurt, Univerza Pariz Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke objavljajo začetek prvega tekmovanja European Ethics Bowl (EEB).

Tekmovanje EEB je vzpostavljeno z namenom ozaveščanja o pomembnosti in zapletenosti etičnih vprašanj v evropskem kontekstu ter za izboljšanje sposobnosti študentov za razpravljanje in odločanje o etičnih vprašanjih v delovnem okolju. Sposobnost prepoznavanja in odkrito razpravljanje o etičnih vprašanjih, povezanih z delom, organizacijami in podjetji, postaja v današnjem času, ko Evropa in svet postajata vse bolj integrirana, še pomembnejša.

V EEB so etična vprašanja študentom predstavljena v obliki posebnih študij primerov. Študenti bodo v majhnih skupinah sodelovali pri reševanju primerov in tekmovali, najprej na institucionalni ravni, nato pa še med institucijami. Letos bo zaradi pandemije COVID-19 postopek prilagojen in organiziran virtualno: skupine bodo predstavile svoje poglede na dodeljene etične teme v kratkem video posnetku in bodo ocenjene na osnovi ključnih sporočil v videu, odgovorov na ključna vprašanja ter reševanju etičnih vprašanja na natančen in analitičen način.

Za omogočanje kolegialnega vzdušja in spodbujanje študentov k dialogu in medsebojnem učenju na tekmovanju na medinstitucionalni ravni na dan prireditve vsaka skupina prejme video posnetek konkurenčne skupine z namenom, da pripravi svojo oceno in zastavi vprašanja konkurenčni skupini. Nato se obe skupini srečata v spletni debati, ki jo spremljajo moderator in sodniki. Na tekmovanju zmaga ekipa, ki zbere največ točk.

To prvo evropsko tekmovanje EEB je omejeno na študente iz ustanovnih partnerskih institucij, z letom 2021 pa bo odprto za ekipe z vseh evropskih univerz. EEB se vsak o leto začne na Svetovni dan etike (21. oktobra) in zaključi na Mednarodni dan ozaveščanja o prevarah (9. decembra).

Zaradi omejitev potovanj zaradi pandemije COVID-19, bodo letos tekmovanje organizirali ustanovni člani v Parizu, Frankfurtu, Luksemburgu in Ljubljani v virtualni obliki.

Partnerske univerze in institucije:

partners1

Kontakt:

E: info@europeanethicsbowl.eu
www.europeanethicsbowl.eu


Image gallery:

Publish your comment: