EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta uvrščena med najboljše šole v svoji regiji

Ekonomska fakulteta uvrščena med najboljše šole v svoji regiji

16.11.2020

Na Eduniversalovi svetovni konvenciji, ki se je letos med 10. in 13. novembrom 2020 odvijala v okolju virtualne resničnosti, je bila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani proglašena za tretjo najboljšo šolo v Vzhodni Evropi in s tem tudi vidno izpostavljena v naboru najboljših šol na svetu na njihovi spletni strani https://www.eduniversal-ranking.com/awards.html.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih 1000 najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Kakovost šole je predstavljena s palmami odličnosti in le najboljše šole imajo 5 palm odličnosti. Ekonomska fakulteta je letos ponovno, in sicer že tretje zaporedno leto, prejela 5 palm odličnosti.

Mednarodno združenje Eduniversal šole razvršča glede na njihov mednarodni vpliv, ki je vezan na geografsko področje, in sicer: Afrika, Centralna Azija, Evrazija in Bližnji Vzhod, Daljni vzhod, Latinska Amerika, Oceanija, Severna Amerika, Vzhodna Evropa in Zahodna Evropa. Slovenija se uvršča v regijo Vzhodne Evrope, v katero so umeščene države Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Črna gora, Estonija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška ter Ukrajina.

Končna uvrstitev posamezne poslovne šole pa je odvisna od glasov dekanov drugih poslovnih šol z vsega sveta. Na tretjem mestu v Vzhodni Evropi si Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (Slovenija) svoje mesto letos deli s partnersko šolo University of Warsaw, Faculty of Management (Poljska). Drugo mesto si delita Graduate School of Management St. Petersburg State University (Rusija) in Corvinus University of Budapest, Corvinus Business School (Madžarska). Na prvo mesto v regiji se je uvrstila Prague University of Economics and Business (Češka).

V okviru letnega srečanja združenja Eduniversal je dekanja Ekonomske fakultete, prof. dr. Metka Tekavčič, na plenarnem predavanju v četrtek, 12. novembra 2020, zbrano občinstvo tudi nagovorila in predstavila, na kakšen način merimo družbeni vpliv Ekonomske fakultete.


Publish your comment: