EF » EFnet » Novice » V finale European Ethics Bowl tudi slovenska ekipa študentov

V finale European Ethics Bowl tudi slovenska ekipa študentov

17.11.2020

V ponedeljek, 16. novembra 2020, smo na Ekonomski fakulteti virtualno gostili polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl. V polfinalu so se pomerile štiri študentov ekipe iz Slovenije, Nemčije, Francije in ekipa Alumni programa poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke.

Na prvem evropskem polfinalu European Ethics Bowl smo bili priča poglobljenim debatam na temo financiranja podjetij v času pandemije covid-19 in etičnih dilemah, ki so povezane z njimi. Sodniki so imeli zelo težko delo, saj so bile diskusije ekip na zelo visoki ravni. V finale tekmovanja sta prišli ekipa študentov iz Slovenije, ki prihaja iz Fakultete za družbene vede ter ekipa Alumni programa poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke. Finale bo potekalo 9. decembra 2020 in bo organizirano preko spleta na Inštitutu Evropske investicijske banke.

Evropsko pobudo Evropean Ethics Bowl je v svojem otvoritvenem nagovoru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah pohvalil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki se mu zdi zelo pomembno, da so v razprave o teh temah vključeni tudi študenti iz različnih držav.

Evropean Ethics Bowl je nastal na pobudo treh vodilnih evropskih univerz (Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Univerza Goethe, Frankfurt, Univerza Pariz Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke. Študenti se tekom tekmovanja učijo in vadijo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski državljani in državljani sveta.

Več o tekmovanju European Ethics Bowl: https://europeanethicsbowl.eu/.


Image gallery:

Publish your comment: