EF » EFnet » Novice » Ekobralna značka vabi radovedne bralke in bralce

Ekobralna značka vabi radovedne bralke in bralce

23.02.2021

Dragi radovedni bralke in bralci,

vabljeni k branju zanimivih knjižnih izbrank v okviru Ekobralne značke, ki so na voljo tudi na E-tutorju Ekobralne značke https://vodici.cek.ef.uni-lj.si/eko

Prvih 5 prejetih prispevkov/vtisov o prebrani knjigi bomo objavili na spletni strani E-tutorja Ekobralne značke in nagradili z medom, ki ga prideljujejo čebele na strehi naše Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Prispevke oddate do 30. APRILA 2021 na info@ekosola.si za »EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE«

Branje je hvaležna beseda. Rima se na sanje, saj lahko med platnicami sanje živimo in si jih upamo priznati. Pa na potovanje, saj zakoračimo v svet, ki morda ne bo nikoli naš. Rima se na znanje, saj se nam obzorja razpirajo kot spomladanski cvetovi. Pa tudi na garanje se rima. Kar branje včasih zagotovo je. Kajti za vsako dobro, kvalitetno stvar je treba garati, si prizadevati, se potruditi….” Karmen Jenič, avtorica knjige Orientiraj se po soncu.

V mesecu februarju vas še posebej vabimo k branju knjige prof. dr. Anje Svetina Nabergoj in njenih kolegov iz Univerze Stanford: Ulibarri, N., Cravens, A. E., Svetina Nabergoj, A., Kernbach, S., & Royalty, A. (2019). Creativity in Research. Cambridge: Cambridge University Press.

Knjiga Creativity in Research skozi proces snovalskega razmišljanja podaja priporočila za oblikovanje raziskovanja, študija in življenja. Kot vajo lahko naredite refleksijo: “Junak/inja mojega študijskega potovanja (Ulibari in drugi, 2019, str. 140):

-          Napiši ali skiciraj tvojo študijsko zgodbo, s tabo kot glavnim karakterjem. Kakšne so tvoje značilnosti?

-          Katere so tvoje supermoči kot študent/ka?

-          Katere so tvoje slepe pege?

-          Kako premaguješ težave?

-          Kdo so tvoji zavezniki?

-          Kdo so tvoji nasprotniki?

Če želiš, lahko narišeš poster za film tvoje zgodbe in določiš, kdo želiš, da te v filmu igra.

 

Veliko užitka ob branju in novih spoznanj o sebi in svetu!


Publish your comment: