EF » EFnet » EFnews » Informativni dan EF tokrat online

Informativni dan EF tokrat online

16.02.2021

Informativni dan Ekonomske fakultete za dijake srednjih šol je Ekonomska fakulteta letos organizirala prek spleta, saj trenutne razmere dogodka na fakulteti ne dopuščajo. Na sprehod po fakulteti s kamero je bodoče študente Ekonomske fakultete popeljal Miha Jurečič, ki se je najprej oglasil v pisarni dekanje prof. dr. Metke Tekavčič.

Dekanja je dijakom, ki se zanimajo za vpis, izpostavila, da je Ekonomska fakulteta, poleg dunajske univerze, edina trojno akreditirana šola v regiji. Dodala je, da je Ekonomska fakulteta zelo mednarodno usmerjena šola, v sklopu katere se izobražuje veliko študentov iz tujine, prav tako pa so vrata študentom, ki želijo kak semester preživeti v tujini, na široko odprta na več kot sto fakultetah po vsem svetu.

Globalni trendi prinašajo nove visokotehnološke izdelke, hkrati pa bomo tudi izdelke, ki jih proizvajamo in uporabljamo že desetletja ali stoletja, v prihodnje proizvajali na drugačen način. Nekdo mora ta proces razumeti kot celoto. Prof. dr. Peter Trkman je bodočim študentom povedal, da se gospodarsko okolje spreminja in da jim bo izobrazba na Ekonomski fakulteti omogočila bolje razumeti spremembe.

Miha se je oglasil tudi pri prof. dr. Aljoši Valentinčiču, ki je povedal nekaj o osnovnih ekonomskih konceptih. Ti se marsikomu morda zdijo samoumevni, čeprav temu mnogokrat ni tako, in izobrazba na Ekonomski fakulteti študentom omogoči razumevanje odločitev, ki jih ljudje posamezno in tudi kot celota sprejemamo v življenju.

Sledil je pogovor s prof. dr. Tjašo Redek, ki je povedala, da je med uporabniki in neuporabniki družbenih omrežij velik prepad, saj jih v Sloveniji uporablja 53 odstotkov populacije. So pa ti uporabniki v povprečju prisotni na več kot sedmih družbenih omrežjih. Družbena omrežja so zagotovo poslovna priložnost, »a pazite, kaj objavljate,« je dejala prof. dr. Redek.

Ekonomska fakulteta ponuja tudi širok nabor obštudijskih dejavnosti, ki jih je predstavil predsednik študentskega sveta Aleksander Milićević, mag. Smiljana Zajec, vodja službe za študijske zadeve, pa je predstavila razlike med srednjo šolo in fakulteto ter v šali zaključila, da je največja razlika to, da če na fakulteti od profesorja slišite »sedi, pet«, to ni več razlog za veselje.

Programi, obštudijske dejavnosti, mednarodno sodelovanje in druge priložnosti, ki jih svojim študentom ponuja Ekonomska fakulteta, so podrobneje predstavljeni na www.ef.uni-lj.si.

Posnetek informativnega dne: https://www.youtube.com/watch?v=grcxxl6fQwQ

Uroš Konda, Efnews

 

 


Image gallery:

Publish your comment: